Trump fordømmer "skrækkeligt og fejt angreb"

Israelske minister: Vi er alle blevet såret af terror, og vi må stå sammen i vores kamp mod den, siger hun.

I Paris meddelte byens borgmesterkontor, at lysene i Eiffeltårnet vil blive slukket ved midnat som en hyldest til ofrene for massakren på Sinaihalvøen. Scanpix/Philippe Lopez Fold sammen
Læs mere

Washington. USA's præsident, Donald Trump, fordømmer "skrækkeligt og kujonagtigt angreb" i moské i Egypten.

- Verden kan ikke tolerer terrorisme. Vi må nedkæmpe dem militært, og vi må skabe afstandtagen til den ekstremistiske ideologi, som er grundlaget for deres eksistens, skrive den amerikanske præsident på Twitter.

I sin erklæring skriver Trump, som tilbringer Thanksgiving-weekenden i Florida, at det "var et skrækkeligt og kujonagtigt angreb mod uskyldige og forsvarsløse" mennesker, som deltog i fredagsbønnen.

Samtidig sender Israel kondolencer til Egypten.

Naftali Bennett, Israels undervisningsminister, siger efter fredagens angreb, at "tiden er inde til international enhed i krigen mod terrorisme - uanset hvor den viser sit ansigt: i Rusland, Europa, USA, Israel og Den Arabiske Verden."

- Vi er alle blevet såret af terror, og vi må stå sammen i vores kamp mod den, siger hun.

Egyptiske regeringskilder siger, at militante i fire off-road køretøjer bombede moskéen og derefter skød på alle, der flygtede fra den.

Israel og Egypten underskrev en fredstraktat i 1979 og opretholder et tæt samarbejde om sikkerhed.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) kalder det "en forfærdelig terrorhandling".

- Det er ganske forfærdeligt, når vi ser sådan noget, uanset hvor på jordkloden, så er det mennesker af kød og blod, der er blevet ramt, siger han.

I Paris meddelte byens borgmesterkontor, at lysene i Eiffeltårnet vil blive slukket ved midnat som en hyldest til ofrene for massakren på Sinaihalvøen.

Borgmesteren i den franske hovedstad, Anne Hidalgo, kondolerer på Twitter ofrenes familier og udtrykker støtte til de sårede. Hun siger, at det slukkede lys i det berømte Paris-monument vil sende et budskab om solidaritet fra storbyen, som selv er blevet ramt af adskillige blodige angreb fra ekstremister i de seneste år.

/ritzau/AFP