Trump får skældud af kone og Schwarzenegger som fjende

Donalds Trumps kone kan ikke genkende sin mand i udtalelser om kvinder. Hun accepterer hans undskyldning.

US-VOTE-DEBATE - 2016100821480
"De ord, min mand brugte, er helt uacceptable og stødende for mig. De repræsenterer ikke den mand, som jeg kender", siger Melania Trump i en udtalelse. Scanpix/Joe Raedle Fold sammen
Læs mere

Washington. Donald Trumps kone kan ikke genkende sin mand, og "Terminator" er skuffet og opfordrer til oprør mod republikaneren.

Reaktionerne på en video, hvor den republikanske præsidentkandidat i USA taler nedladende om kvinder, er mange og fordømmende.

- De ord, min mand brugte, er helt uacceptable og stødende for mig. De repræsenterer ikke den mand, som jeg kender, siger Melania Trump i en udtalelse.

I videoen, der blev optaget, kort efter han blev gift med Melania i 2005, joker han med at have gennemført, hvad der kan beskrives som seksuelle overfald.

Han taler blandt andet om at gribe fat i kvinders kønsorganer, og at kvinderne accepterer hans fremgangsmåde, fordi han er kendt.

Melania Trump har accepteret hans undskyldning, lyder det.

- Han har en leders hjerte og sind. Jeg håber, at folk vil acceptere hans undskyldning, som jeg har gjort, og at de vil fokusere på de vigtige sager, som vort land og verden står over for, siger hun.

Den tidligere guvernør i Californien Arnold Schwarzenegger, der har en fortid som muskuløs og robotagtig filmskurk i "Terminator", opfordrer sine republikanske partifæller til at undlade at stemme på Trump.

- For første gang siden jeg blev statsborger (i USA, red.), vil jeg ikke stemme på Republikanernes kandidat som præsident, skriver eksguvernøren på Twitter.

Han opfordrer alle republikanere til at gøre som ham: At sætte landet over partiet.

- Jeg vil minde alle mine republikanske venner om, at det ikke blot er acceptabelt at vælge jeres land over jeres parti - det er jeres pligt, skriver Schwarzenegger.

/ritzau/