Trump får ifølge embedsmænd en stak positive nyheder om sig selv hver dag

Et hold af ti personer samles hver dag for at sammensætte bundter af positive nyheder til USA’s præsident Donald Trump. En kilde tæt på Det Hvide Hus siger, at det er nødvendigt for præsidenten.

Embedsmænd med tilknytning til Donald Trumps regering fortæller, at USA's præsident to gange om dagen modtager en bunke »gode nyheder« om sig selv. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: JONATHAN ERNST

Ifølge det amerikanske magasin Vice, modtager USA’s præsident Donald Trump en udvalgt stak positive nyheder om sig selv hver dag, to gange om dagen.

Embedet som positiv-nyheds-uddeler har tidligere tilfaldet Det Hvide Hus stabschef Reince Priebus og forhenværende pressetalsmand Sean Spicer.

Det første dokument bliver ifølge Vice News klargjort omkring klokken 9:30 og et andet senere omkring klokken 16:30 og begge skulle angiveligt indeholde ca. 20 til 25 sider, der bliver overleveret til præsidenten personligt. Det fortæller kilder med tilknytning til Det Hvide Hus.

Papirerne indeholder ifølge kilderne ikke officielle, eller hemmelige underretninger, men rummer derimod alt fra skærmbilleder af positive nyhedsartikler, lovprisende overskrifter og Tweets samt flatterende billeder af Donald Trump i medierne.

»De bliver nødt til at være mere fucking positive,« siger en embedsmand til Vice News, hvorfor dokumenterne angiveligt af flere bliver omtalt som »propagandadokumentet«.

Sammensætningen af de såkaldte propagandadokumenter foregår i den republikanske politiske komites »krigsrum« af en gruppe embedsfolk, der får til opgave at overvåge nyhedsstrømme for at samle sammen af de positive udmeldinger.

En anden embedsmand fortæller, at idéen med de positive dokumenter opstod af Reince Priebus og Sean Spicer, som begge ønskede at overlevere gode nyheder.

Den tidligere pressetalsmand for Det Hvide Hus, Sean Spicer, afviser, at der skulle eksistere sådanne dokumenter og fortæller Vice News, at skønt han ikke vil kommentere på materiale, der bliver delt med præsidenten er det ikke korrekt.

»Det er ukorrekt på flere niveauer,« siger han til Vice News.