Trump er langsom til at afvise ros fra Ku Klux Klan

Tidligere KKK-leder støtter Donald Trump som præsident. Milliardæren kritiseres for langsom fordømmelse.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: JOHNNY MILANO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Washington: Den republikanske præsidentkandidat Donald Trump har endnu engang tiltrukket sig negativ opmærksomhed.

Det sker, efter at han har været langsom til at fordømme den ekstremistiske og racistiske bevægelse Ku Klux Klan (KKK) og gruppens tidligere leder David Duke, der siger, at han bakker op om Trump som USA's næste præsident.

Da Trump blev spurgt på CNN, om han ville fordømme Duke, svarede han:

- Jeg ved intet om David Duke. Ok? Jeg ved ikke engang, hvad du snakker om, når du nævner hvidt overherredømme eller tilhængere af hvidt overherredømme.

CNN's journalist stillede flere opfølgende spørgsmål, men frontløberen i det republikanske præsidentkapløb udtrykte aldrig direkte fordømmelse af KKK.

Først efter en storm på særligt de sociale medier skrev Donald Trump på Twitter, at han havde afvist David Dukes støtte.

Trumps rivaler hos Republikanerne - og også de to demokratiske kandidater - var alle hurtige til at kritisere den kontroversielle erhvervsmand.

- Vi kan ikke have et parti, der nominerer en person, der nægter at fordømme tilhængere af hvidt overherredømme og Ku Klux Klan, sagde den republikanske senator Marco Rubio under sin valgkampagne i Virginia.

- Hvordan skal vi udvikle vores parti med en nomineret, der nægter at fordømme Ku Klux Klan? Ingen skal fortælle mig, at han ikke ved, hvem Ku Klux Klan er, lød det videre fra Rubio.

Tirsdag bliver den hidtil største valgdag i det forløb, der ender med, at både Demokraterne og Republikanerne har fundet en præsidentkandidat til valget 8. november.

Her skal en række delstater til valg.

Trump har vundet i tre ud af de fire stater, hvor Republikanerne har været forbi indtil videre.

/ritzau/dpa