Trump er klar til at handle på alle trusler fra Nordkorea

Ordkrigen mellem USA og Nordkorea kan meget hurtigt udvikle sig til væbnet konflikt, siger forsvarsminister.

Japanese Prime Minister Shinzo Abe speaks to reporters after having a telephone call with U.S. President Donald Trump at his official residence in Tokyo, Japan in this photo taken by Kyodo on August 15, 2017. Mandatory credit Kyodo/via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. MANDATORY CREDIT. JAPAN OUT.NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN JAPAN. Fold sammen
Læs mere
Foto: KYODO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

USA's præsident, Donald Trump, har i en telefonsamtale med Japans premierminister, Shinzo Abe, sagt, at USA »er klar til at reagere på alle nordkoreanske trusler og aktioner mod USA og dets allierede Sydkorea og Japan«.

Det fremgår af en meddelelse fra Det Hvide Hus ifølge nyhedsbureauet Reuters.

I samtalen blev Trump og Abe enige om, at Nordkoreas missilaffyringer skal stoppes.

»Gennem et godt partnerskab mellem Japan og USA og samarbejde med Kina, Rusland og det internationale samfund er vi blevet enige om, at vores topprioritet er at sikre, at Nordkorea ikke affyrer flere missiler,« siger Shinzo Abe.

Han tilføjer, at han bifalder præsident Trumps forpligtelse til at sikre stabilitet i regionen. Det sker på et tidspunkt, hvor Nordkorea har intensiveret provokationerne mod både USA og dets allierede.

Nordkorea har truet med at sende missiler mod den amerikanske stillehavsø Guam. Det er sket midt i en eskalerende ordkrig mellem præsident Trump og den nordkoreanske leder, Kim Jong-un.

Jong-un er blevet orienteret om detaljerne for et eventuelt kommende angreb af sin hær. Han har dog valgt at afvente USA's aktioner.

Den amerikanske forsvarsminister, James Mattis, understreger, at USA er klar til en væbnet konflikt, hvis Nordkorea angriber Guam.

»Det kan udvikle sig til krig meget hurtigt. Hvis de skyder mod USA, så er kampen i gang,« sagde James Mattis mandag på en pressebriefing.

Mattis ønsker dog ifølge forsvarsministeriets udskift fra briefingen ikke at oplyse, præcist hvordan USA vil forholde sig i tilfælde af et angreb.

»Jeg har brug for en vis form for tvetydighed, da jeg ikke vil fortælle dem (nordkoreanerne, red.), hvad jeg vil gøre i alle tænkelige situationer,« siger ministeren.