Trump efter triumf: Nu tager vi også South Carolina

Donald Trump vinder suverænt primærvalget i New Hampshire, og det får mangemilliardæren til at tro på ny sejr.

- U-S-A! U-S-A!

Stemningen i Donald Trumps lejr var ikke til at tage fejl af, efter at han natten til onsdag dansk tid vandt en overbevisende sejr ved primærvalget i New Hampshire.

- Nu tager vi til South Carolina. Vi vinder i South Carolina, siger Donald Trump i sin vindertale med henvisning til delstaten, hvor næste primærvalg finder sted.

Ifølge CNN får den ofte kontroversielle forretningsmand 34 procent af stemmerne i New Hampshire, efter at cirka to tredjedele er talt op.

Det er mere end dobbelt så meget som nummer to, John Kasich, der ser ud til at få 16 procent.

Akkompagneret af tonerne til Beatles-sangen "Revolution" og taktfaste "U-S-A"-råb lovede Trump i sin tale, at han vil genrejse USA fra de ruiner, han mener, det ligger i efter otte år med Barack Obama som præsident.

- Vi vil genrejse vores forsvar. Det skal være så stort, at ingen - ingen - tør udfordre os. Vi skal tage os af vores krigsveteraner. De bliver behandlet så forfærdeligt, siger Trump, der har valgkampsmottoet "Make America Great Again".

Derudover lovede han at bygge en mur for at holde illegale indvandrere ude af landet samt at knuse Islamisk Stat.

Donald Trump og John Kasich ser ud til at blive efterfulgt af Ted Cruz og Marco Rubio ifølge de foreløbige målinger.

Sidstnævnte fik et overraskende godt valg i Iowa.

- Jeg er ikke skuffet over jer, men over mig selv, siger Marco Rubio ifølge nyhedsbureauet dpa til sine tilhængere i New Hampshire.

New Jersey-guvernør Chris Christie ser ud til at få et meget skuffende valg i delstaten. Ifølge Reuters vil han, når resultaterne er endelige, komme med en udmelding om sin fremtid som præsidentkandidat.

/ritzau/