Trump deler muslimfjendske videoer på Twitter

USA's præsident, Donald Trump, har onsdag morgen delt muslimsk-fjendsk indhold på sin Twitterkonto. Materialet kommer fra en højreekstremistisk, britisk organisation.

Foto: KEVIN DIETSCH / POOL
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kritikken hagler ned over USA's præsident, Donald Trump, efter at han onsdag morgen, lokal tid, har delt tre muslim-fjendske videoer på Twitter.

Den første video viser en fyr banke en anden fyr, som har krykker. I teksten til videoen står der »Muslimsk migrant tæsker hollandsk dreng på krykker.«

I den næste ser man en muslimsk klædt mand ødelægge en statue af Jomfru Maria.

Den tredje video viser et menneske blive kastet ned fra et tag. Der er angiveligt tale om en teenagedreng, som ifølge teksten til Trumps videredelte video efterfølgende bliver tæsket ihjel.

Trump har videre-tweetet videoerne fra den højreekstremistiske og stærkt nationalistisk organiation Britain First, som løbende deler materiale af samme art.

Og med præsidentens 43,6 millioner følgere når videoerne ud til et stort publikum.

Kommentarerne til videoerne er da heller ikke få. De fleste af dem kritiserer Trump for at dele upassende indhold fra en højreekstremistisk side.

»Trump, hvad i alverden tænker du på?« skriver en bruger som kommentar til videoen med drengen, der bliver skubbet ned fra et tag.

»Jeg tjekkede lige for at se, hvem det var, der delte tortur-porno i mit nyhedsfeed. Og så er det fandeme præsidenten af USA. Ny, lav standard,« skriver en anden.

Selv om der er længere imellem, bakker andre brugere dog præsidenten op i delingen af videoerne i kommentarsporet.

Til en kommentar fra én bruger om, at Trump har mentale problemer og bør få hjælp, skriver en anden:

»Hvorfor? Fordi han gerne vil forsvare vores land og holde det sikkert?«

Trumps deling af de tre videoer sker få dage efter anholdelsen af den stedfortrædende leder af British First, Jayda Fransen.

Hun blev anholdt for at have afholdt en racistisk tale under et møde i Belfast - den seneste tale i en række episoder, hvor medlemmer af organisationen har spredt budskaber, der chikaneret religiøse minoriteter.