Trump bruger veterantale til at tale forsonende

Den amerikanske præsident forsøger at samle nationen et døgn efter voldsom tale ved vælgermøde.

Amerikanerne er ét folk, lyder det fra forsonende Trump. Reuters/Jonathan Ernst/arkiv Fold sammen
Læs mere

Et døgn efter en voldsom tale til et vælgermøde i Phoenix, Arizona opfordrer den amerikanske præsident, Donald Trump, til forsoning.

»Det er tid til at hele de sår, der har splittet os, til at søge en ny enighed, baseret på de fælles værdier, der forener os,« siger Trump i en tale til amerikanske veteraner i Reno, Nevada, viser mediet NBC.

I sin tale lyder det også fra Trump, at amerikanere ikke kan "defineres ud fra deres hudfarve eller tegnebog".

»Vi er ét folk, med ét hjem og ét stort flag,« siger Trump.

Talen kommer kun et døgn efter et vælgermøde, hvor præsidenten rasede mod politiske modstandere og de amerikanske medier.

Blandt andet beskyldte han medier for at udbrede løgne om hans udtalelser ved urolighederne i Charlottesville, Virginia, 12. august.

Det gjorde han ved at læse op af sine egne tidligere udtalelser:

»Her er, hvad jeg sagde lørdag: Vi holder nøje øje med de forfærdelige begivenheder i Charlottesville, Virginia. Det sagde jeg.«

»Vi fordømmer på stærkest mulig vis de uhørte udtryk for had, snæversynethed og vold. Det er mig, der sagde det lørdag,« lyder det fra Trump.

Det amerikanske medie CNN har dog siden påpeget, at Trump ikke gentog den præcise formulering, som der affødte kritik af ham.

»Vi fordømmer på stærkest mulig vis, de uhørte udtryk for had, snæversynethed og vold, på flere sider. På flere sider«, er det korrekte citat, der blev ytret af præsidenten.

Præsidentens udtalelser om, at der blev ydet vold på flere sider, har fået kritikere til at udtale, at Trump ikke har taget hård nok afstand fra de ekstremt nationalistiske protester, der startede protesterne i Charlottesville.