Trump blokerer frigivelse af nyt notat om Rusland-sag

USA's præsident afviser at lade offentligheden se notat om Rusland-undersøgelse lavet af demokrater.

Demokraternes topfigur i efterretningsudvalget i Repræsentanternes Hus, Adam Schiff, (foto), er villig til at redigere i notat, som præsident Donald Trump ikke ønsker at frigive. Justitsministeriet mener, at det kan være til skade for den nationale sikkerhed, forklarer Det Hvide Hus. Scanpix/Win Mcnamee Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Washington. USA's præsident, Donald Trump, vil af hensyn til den nationale sikkerhed ikke tillade, at et fortroligt notat om FBI's undersøgelse af russisk indblanding i den amerikanske valgkamp bliver offentliggjort.

Det skriver Reuters.

Notatet er forfattet af demokratiske medlemmer af efterretningsudvalget i Repræsentanternes Hus.

Det Hvide Hus forklarer Trumps beslutning med, at notatet ifølge justitsministeriets vurdering indeholder følsomme oplysninger, som "kan skabe bekymring for den nationale sikkerhed", hvis de kommer frem i lyset.

Efter afvisningen fra Trump siger demokraternes mest indflydelsesrige medlem af efterretningsudvalget, Adam Schiff, at han er villig til sammen med forbundspolitiet, FBI, og justitsministeriet at foretage ændringer i teksten, så notatet kan frigives.

Mandag sagde samtlige medlemmer af efterretningsudvalget god for, at det ti sider lange notat blev frigivet, såfremt Trump ville acceptere det.

De demokratiske medlemmer af udvalget er utilfredse med påstande fremsat i et fire sider langt dokument, som blev offentliggjort forrige fredag.

Dokumentet, som er lavet af de republikanske medlemmer af efterretningsudvalget, indeholder fortrolige oplysninger om FBI's undersøgelse af Ruslands indblanding i valget i 2016.

Offentliggørelsen skete i strid med FBI's anbefalinger og ønske.

Men Donald Trump sagde god for, at det blev frigivet.

Notatet beskriver en række fejl, som Republikanerne mener, der er blevet begået i Rusland-undersøgelsen.

Blandt andet står der, at FBI misbrugte dets overvågningsbeføjelser under en efterforskning af en mulig forbindelse til Rusland i Trumps kampagnestab.

Trump mener, at oplysningerne i notatet fjerner enhver mistanke mod ham.

- Dette notat renser "Trump" fuldstændigt. Men den russiske heksejagt fortsætter og fortsætter, skrev Trump i et tweet sidste lørdag.

/ritzau/