Trump besøgte Mexicos grænse i kampagne mod migration

Donald Trump mener, at den illegale indvandring er taget til, fordi hans »retfærdige« kurs er brudt.

Donald Trump besøgte onsdag den amerikansk-mexicanske grænse. Med henvisninger til illegal indvandring, som var et af Trumps politiske hovedtemaer, da han sad i Det Hvide Hus, forsøger den tidligere præsident at komme i rampelyset igen med kritik af præsident Joe Biden. Brandon Bell/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Donald Trump besøgte onsdag den amerikansk-mexicanske grænse, hvor han fordømte indvandringen til USA, som han kalder for »en katastrofe«.

Med henvisninger til illegal indvandring, som var et af Trumps politiske hovedtemaer, da han sad i Det Hvide Hus, forsøger den tidligere præsident at komme i rampelyset igen med kritik af præsident Joe Biden.

Trump siger, at den illegale indvandring er taget til, fordi hans »hårde, men retfærdige« politiske kurs er blevet brudt.

Trump var på sit besøg ved grænsen sammen med flere republikanske kongresmedlemmer og Texas-guvernøren Greg Abbott, som har lovet at færdiggøre Trumps grænsemur langs den sydlige grænse - uden føderal støtte. Men med private donationer.

Besøget omfattede blandt andet den lille grænseby Weslaco i The Rio Grande Valley, som er et hotspot for illegal migration på den 3100 kilometer lange grænse.

Den amerikanske vicepræsident, Kamala Harris, var tidligere i denne måned i Mellemamerika på sin første udlandsrejse efter sin indsættelse.

Rejsen understregede, at Biden-administrationen er optaget af at reducere antallet af papirløse, som indvandrer til USA fra Mexico, Guatemala og andre mellemamerikanske lande.

»Det er de færreste, som ønsker at forlade det sted, hvor de er vokset op og lægge deres nærmeste og det folk, som de deler sprog og kultur med, bag sig.«

»Men de gør det ofte, fordi de flygter fra farer, eller fordi de slet og ret ikke kan brødføde sig selv og deres familie ved at blive, hvor de er,« sagde hun under sit besøg i Guatemala.

Her advarede hun også potentielle migranter om, at de vil komme til lukkede grænser i USA.

Harris lagde op til, at USA og Guatemala skal samarbejde for at finde løsninger på dybe og langvarige problemer.

Guatemalas præsident, Alejandro Giammattei, sagde, at hans land vil samarbejde med USA for at skabe forbedringer, så »unge mennesker kan finde håb, som de ikke har i dag«. Der er nu blevet oprettet fælles arbejdsgrupper, der skal modarbejde menneskesmugling og menneskehandel. Og der er oprettet et program, som skal forbedre kvinders rettigheder i landet. Desuden skal en særlig amerikansk gruppe hjælpe myndighederne i Centralamerika med at bekæmpe korruption./ritzau/Reuters