Trump besejrer også Fox News

Efter fem dages dramatisk strid kryber Fox News til korset og beder om forladelse hos Donald Trump. Trump er så populær, at han var ved at knække stationen.

Foto: CHIP SOMODEVILLA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Donald Trump kunne i nat tegne sig for to sejre. Den ene var forholdsvis uchokerende - der kom en række nye meningsmålinger, som viste, at han stadig førte det Republikanske præsidentfelt, og at han endda havde øget forspringet..

Men den anden sejr var mere overraskende, for han havde taget livtag med en af de ypperste magtfaktorer i det konservative Amerika - og vundet. Han havde besejret Fox News. Det skriver bl.a. New Republic og magasinet New York.

Berlingske kunne i weekenden beskrive, hvordan Fox News bevidst forsøgte at tage livtag med Donald Trump efter ordre fra stationens ejer, mediekongen Rupert Murdoch, som foragter milliardæren. Fox News gik derfor hårdt til Trump under TV-debatten i sidste uge, og det førte til et dramatisk brud mellem parterne. Trump tweetede sin vrede ud over Fox News og især over en af ordstyrerne, Megyn Kelly, og der udviklede sig en virtuel lynch-stemning mod hende.

Søndag deltog Trump i de politiske talk-shows på alle andre kanaler end Fox News, og da Fox sendte en fredsføler ud, lod han forstå, at han ikke ville tale med stationen. Han var især mopset over, at han under TV-debatten havde indbragt stationen de største seertals i dens historie, og så havde Fox behandlet ham så skammeligt, sagde han.

Det var ikke bare Trumps boykot og den virtuelle hævnhær, som bekymrede Fox News; stationen måtte også se på, at nogle af de mest populære konservative websites og kommentatorer støttede Trump, f.eks. Breibart.com, bloggeren Matt Drudge og radioværten Rush Limbaugh.

Natten til i går føjede endnu en bekymring sig til rækken af bekymringer. Nye opinionsmålinger viste, at TV-debatten og efterdebatten ikke havde knækket Trump, tværtimod, og i går bekræftede flere målinger det. Trump fører ifølge målingerne feltet med dobbelt så mange stemmer som nummer to, han får i tre nationale målinger mellem 23 og 32 pct. af stemmerne, og hos Fox fandt man ud af, at man havde gabt over mere end man kunne kapere:

Stationen havde lagt sig ud med den største seermagnet i det Republikanske felt, nogle af de mest populære konservative sites og kommentatorer og den førende kandidat hos de Republikanske vælgere, og ifølge magasinet New York var chefen for Fox News, Roger Ailes, bange for, at Trump og hans tilhængere ville ende med at knække stationen. Så i går eftermiddag krøb Ailes til korset. Han ringede til Donald Trump og bad om fred. Som Trump tweetede: »Roger Ailes har lige ringet til mig. Han er en fin fyr og forsikrede mig, at 'Trump' vil blive behandlet fair på Fox News. Han er mand for sit ord.«

Og tirsdag morgen er Trump så på morgen-TV på stationen for at diskutere hele debatten efter TV-debatten, og han kan - hvis han vil - tage en sejrsrunde.

Han har vundet over de ellers så uovervindelige - Fox News.

Donald Trump er så populær, at han var ved at knække Fox News.

Posted by Berlingske on 10. august 2015