Trump: Begge sider bærer skylden i Virginia-uro

Donald Trump taler igen om Virginia-uroligheder. Begge grupper har skylden, siger han endnu en gang.

Donald Trump langede igen ud efter pressen, da han tirsdag holdt pressemøde i New York. Reuters/Kevin Lamarque
Læs mere
Fold sammen

New York City. USA's præsident, Donald Trump, insisterer på, at ikke alle omstændigheder omkring weekendens uroligheder i Charlottesville i Virginia er kendt.

Det sagde præsidenten til reportere i lobbyen i Trump Tower i New York tirsdag aften dansk tid. Det skriver nyhedsbureauet AP.

- De kom mod hinanden med køller. Det var frygteligt at overvære, fortalte præsidenten reporterne, som egentligt var til stede for at overvære Trumps annoncering af sin administrations infrastrukturpolitik.

Trump sagde, at de venstreorienterede demonstranter "angreb den anden gruppe voldeligt".

Budskabet minder om en udtalelse, præsidenten kom med, umiddelbart efter at urolighederne havde kostet en kvinde livet. Kvinden blev kørt ned, da en mandlig bilist kørte ind i en større gruppe personer.

Her sagde han, at volden kom "fra mange sider".

Trump blev efterfølgende stærkt kritiseret for ikke klart at have fordømt nynazister, medlemmer af Ku Klux Klan og ekstremister, da han tog afstand fra de blodige uroligheder.

- Før jeg kom med en udtalelse, ville jeg have fakta. Hvis pressen ikke var falsk og uærlig, så ville pressen have sagt, at det jeg sagde var ret godt, siger Trump.

Adspurgt om der var tale om terrorisme, svarer Trump:

- Jeg synes, at føreren af bilen er en skændsel over for sig selv, sin familie og dette land. Du kan kalde det terrorisme, du kan kalde det mord, du kan kalde det lige, hvad du vil.

- Jeg vil bare kalde det, det første der kommer op med en god afgørelse, det er det, jeg vil kalde det. Er det mord, er det terrorisme, og så kommer du ind på retmæssige termer. Føreren af bilen er en morder, og hvad han gjorde var en skrækkelig, skrækkelig ting, som ikke kan undskyldes, siger præsidenten.

Sammenstødene mellem hvide nationalister og demonstranter startede, da de højreorienterede grupper var samlet i byen for at protestere over fjernelsen af en statue af sydstatsgeneralen Robert E. Lee.

Han var nok den mest væsentlige officer for sydstaterne under den amerikanske borgerkrig.

/ritzau/