Trump beder om penge til missilforsvar før besøg i Sydkorea

Den amerikanske præsident ønsker at styrke USA's forsvar mod missiler med fire milliarder dollar.

Trump er på en rundtur i Asien, for første gang siden han overtog præsidentposten i januar. Her står demonstranter klar foran Det Blå Hus i Sydkorea, hvor landets præsident bor. Trump besøger Sydkorea tirsdag. Reuters/Kim Kyung-hoon Fold sammen
Læs mere

Seoul. USA's præsident, Donald Trump, har bedt Kongressen om fire milliarder dollar mere til at styrke USA's missilforsvar.

Det skriver præsidenten i et brev til Kongressen forud for et besøg til Sydkorea.

- Denne forespørgsel understøtter forsøg på at opfange, nedkæmpe og forsvare os mod Nordkoreas brug af ballistiske missiler mod USA, vores tropper eller allierede, skriver præsidenten i brevet.

Trump gentager også sin forespørgsel om, at Kongressen giver 1,6 milliarder dollar til at bygge en mur ved landets grænse til Mexico.

Grænsemuren var en af Trumps klareste valgløfter, som har vist sig at være svært at opfylde.

Trump er på en rundtur i Asien, for første gang siden han overtog præsidentposten i januar.

Det altoverskyggende tema for turen er truslen fra Nordkorea, som de seneste år har spillet med musklerne, optrappet prøveaffyringer af missiler og gennemført atomtests.

Blandt de fire milliarder dollar, som Trump efterspørger, er der 700.000 dollar til at reparere flådeskibe, der for nylig kolliderede.

Præsidenten ønsker også at bruge penge på at få søsat sin regerings strategi for Sydasien. Her ønsker præsidenten blandt andet at indsætte 3500 ekstra soldater.

Republikanernes ledere i udvalgene for væbnede styrker i henholdsvis Senatet og Repræsentanternes Hus siger i et skriftligt svar til præsidenten, at de "seriøst vil overveje forslaget".

- Denne forespørgsel understreger truslen fra det skruppelløse nordkoreanske styre. Den viser det akutte behov for at styrke vores missilforsvar, så vi kan imødekomme den trussel, siger senator John McCain og medlem af Repræsentanternes Hus Mac Thornberry.

/ritzau/Reuters