Trump antyder Islamisk Stats indblanding i New York-angreb

- Vi må ikke tillade, at IS vender tilbage til USA, efter at vi har besejret dem i Mellemøsten, siger Trump.

Præsident Donald Trump giver indtryk af, at den militante bevægelse Islamisk Stat (IS) står bag tirsdagens angreb i New York. Reuters/Kevin Lamarque/arkiv Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

USA's præsident, Donald Trump, antyder, at den militante bevægelse Islamisk Stat (IS) står bag tirsdagens angreb i New York, der foreløbigt har kostet otte mennesker livet.

»Vi må ikke tillade, at IS vender tilbage eller kommer ind i vores land, efter at vi har besejret dem i Mellemøsten og andre steder. Nu er det nok,« skriver han på Twitter sent tirsdag aften dansk tid.

Udmeldingen kommer, efter at New Yorks borgmester, Bill de Blasio, har betegnet episoden som et »terrorangreb«.

Den betegnelse bruger Trump også selv.

»Mine tanker, kondolencer og bønner går til ofrene og familierne fra terrorangrebet i New York City. Gud og jeres land står sammen med jer!,« skriver Trump på Twitter.

Ingen har dog endnu taget skylden for angrebet, der foruden otte dræbte resulterede i adskillige sårede.

Guvernøren i New York, Andrew Cuomo, siger endda, at der er tale om, at "en ensom ulv" har begået angrebet. Han siger, at der ikke er beviser for, at angrebsmanden har været en del af et bredere netværk.

Det var en varebil, der tirsdag ramte adskillige personer, da den tilsyneladende med fuldt overlæg blev kørt imod trafikken på en række gader nær World Trade Center.

To anonyme tjenestemænd siger til The New York Times, at efterforskerne har opdaget et håndskrevet brev på arabisk nær varebilen, hvori angrebsmanden sværger troskab til Islamisk Stat.

Bilen skal have ramt både cyklister og gående. Politiet meddeler desuden, at føreren også ramte en skolebus. Det medførte, at to børn og to voksne blev såret.

Den mistænkte gerningsmand er blevet identificeret som Sayfullo Saipov.

Han er 29 år gammel og kommer fra Tampa i Florida. Han er dog født i Usbekistan og kom først til USA i 2010. Saipov er dog permanent og lovlig beboer i USA.

Ifølge nyhedsbureauet AP råbte Saipov "allahu akbar" (Gud er størst), da han hoppede ud af bilen. Han blev skudt i maven af politiet og er i kritisk tilstand.

/ritzau/