Trods terror: Muhammed-tegninger i næste Charlie Hebdo

Den næste udgave af det attentatramte satiremagasin Charlie Hebdo vil indeholde nye tegninger af profeten Muhammed, fortæller magasinets advokat.

En kvinde læser den seneste udgave af Charlie Hebdo i en boghandel i Paris 7. januar. Fold sammen
Læs mere
Foto: CAROLINE BLUMBERG
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det blodige terrorangreb mod Charlie Hebdo onsdag i sidste uge har ikke afskrækket magasinet fra at udgive nye tegninger af profeten Muhammed. Tværtimod.

Magasinets advokat, Richard Malka, fortæller, at der også vil være tegninger af profeten i det næste nummer af magasinet, der udkommer på onsdag. Det skriver den franske avis Le Figaro.

»Udsagnet »Jeg er Charlie« betyder også retten til blasfemi,« forklarer advokaten til Le Figaro.

Den kommende udgave af magasinet bliver trykt i et stort oplag på en million eksemplarer og bliver oversat til 16 sprog.

Ved terrorangrebet mod Charlie Hebdo onsdag 7. januar samt de efterfølgende gidseltagninger og skudepisoder blev i alt 17 personer dræbt og flere alvorligt såret. Gerningsmændene havde angiveligt relation til de to ekstremistiske terrororganisationer al-Qaeda og Islamisk Stat (IS) og angreb tilsyneladende netop magasinet på grund af de satiriske tegninger af profeten Muhammed.

Efter angrebet har millioner af franskmænd været på gaden med kuglepenne i hånden for at vise, at de står vagt om ytringsfriheden. Der har været bannere med skriften »Jeg er ikke bange,« og »Je suis Charlie Hebdo«.

Selvom hovedparten af reaktionerne herhjemme også har været, at terrorister ikke skal knægte ytringsfriheden, har Jyllands-Posten valgt ikke at genoptrykke tegningerne fra Charlie Hebdo - selvom Charlie Hebdo i 2006 genoptrykte de oprindelige Muhammed-tegninger fra Jyllands-Posten.