Tre teenagere løsladt i Australien efter terrormistanke

Tre af de fem unge mænd, der er blevet anholdt under en antiterroraktion i Australien, er blevet løsladt igen.

Læs mere
Fold sammen

AUSTRALIEN: Politiet i Australien anholdt lørdag i alt fem unge mænd under en større antiterroraktion.

Tre af de fem, der alle er mellem 18 og 19 år, er nu blevet løsladt, »indtil yderligere undersøgelser er foretaget«, oplyser Australiens føderale politi ifølge CNN søndag morgen dansk tid. To af de unge mænd er fortsat i politiets varetægt.

Mændene er angiveligt inspireret af terrorgruppen Islamisk Stat (IS) og var i gang med at planlægge et større terrorangreb i Melbourne. Målet var efter alt at dømme en større mindehøjtidelighed, der finder sted i den kommende uge, hvor Australien markerer hundredåret for australske og newzealandske styrkers landsætning i Tyrkiet under Første Verdenskrig.

»Nogle af de beviser, vi har indsamlet, og nogle andre oplysninger har givet os det indtryk, at det her var inspireret af ISIS (et andet navn for Islamisk Stat, red.),« siger vicepolitikommissær Neil Gaughan fra det føderale politi ifølge CNN.

Den ene af de anholdte, en 18-årig mand, er sigtet for at planlægge terror. Den anden anholdte, en 19-årig mand, har endnu ikke været for en dommer, rapporterer CNN.