Tre saudiarabiske soldater dræbt af granater fra Yemen

I Saudi-Arabien er tre soldater blevet dræbt af granater, der er blevet affyret fra Houthi-oprørere Yemen, oplyser de saudiarabiske myndigheder.

YEMEN: En mortergranat affyret af Houthi-militsen i Yemen ind over grænsen til Saudi-Arabien har dræbt tre soldater, oplyser Forsvarsministeriet i Saudi Arabien ifølge Reuters.

Saudi-Arabien har siden slutningen af marts smidt bomber over Yemen for at bekæmpe Houthi-oprørere, som i sensommeren indtog byen Sanaa og i januar afsætte Yemens sunnimuslimske præsident, Abd-Rabbu Mansour Hadi.

Saudi-Arabien oplyser lørdag aften, at man har dræbt mere end 500 Houthi-oprørere, siden man tog kampen op med dem 26. marts.

De shiamuslimske Houthier støttes ifølge USA både af Iran og af styret i Syrien, mens Yemens sunnimuslimske præsident støttes af det sunnimuslimske Saudi-Arabien, af USA og flere andre lande. Iran afviser dog at have noget med Houthierne at gøre.

Lørdag har lokale soldater i Aden fanget to iranske militærofficerer, der ifølge Yemen var i færd med at rådgive Houthierne i kampene mod landets hær og Saudi-Arabien. Også det har Iran afvist som en løgn.

Med Saudi-Arabiens intervention i Yemen er konflikten mellem shia- og sunnimuslimer i hele regionen øget endnu en tand.