Tre russiske kamphelikoptere forlader Syrien

Russiske kamphelikoptere har forladt base i Syrien og er på vej hjem.

Moskva: Tre tunge kamphelikoptere har forladt den russiske Hmeimim-base i Syrien og er på vej mod Rusland. Det oplyser den statslige russiske tv-station Rossiya-24.

Sammen med ingeniører og teknisk personale forlod de tre helikoptere - to af typen Mi-24 og en af typen Mi-35 - landet om bord på et Antonov-24 transportfly mandag, oplyser tv-stationen.

Det sker, efter at Ruslands præsident, Vladimir Putin, tidligere på måneden gav ordre til at trække de fleste af de russiske styrker tilbage fra Syrien efter fem måneders luftangreb.

De første russiske fly forlod Syrien 15. marts. Tilbagetrækningen skyldes ifølge præsident Putin, at Ruslands mission i landet "stort set er opfyldt".

Vladimir Putin ringede søndag til sin syriske kollega, Bashar al-Assad, og sagde tillykke med generobringen af oldtidsbyen Palmyra, oplyste Putins kontor søndag.

Få timer tidligere stod det klart, at styrker loyale over for Assad-styret havde smidt den yderliggående bevægelse Islamisk Stat på porten.

Den syriske offensiv skete med støtte fra russiske krigsfly, der bombede Islamisk Stats formodede stillinger fra luften.

Rusland har ikke oplyst en frist for, hvornår soldaterne skal være ude af landet.

/ritzau/Reuters