Tre russere tilbageholdes i Tyrkiet efter bombe

Tre personer med russisk statsborgerskab mistænkes i Istanbul for at have forbindelser til Islamisk Stat.

Foto: MURAD SEZER. A carnation is placed in front of the Obelisk of Theodosius where Tuesday's suicide bomb attack took place at Sultanahmet square in Istanbul, Turkey January 13, 2016. REUTERS/Murad Sezer
Læs mere
Fold sammen

Moskva: Det russiske generalkonsulat i den tyrkiske by Antalya bekræfter, at tre russere er blevet tilbageholdt af de tyrkiske myndigheder, fordi de mistænkes for at have forbindelser til Islamisk Stat, skriver det statslige russiske nyhedsbureau RIA.

Det tyrkiske nyhedsbureau Dogan skrev tidligere, at myndighederne tilbageholder tre personer med russisk statsborgerskab efter bombeanslaget i Istanbuls turistcentrum tirsdag.

Ved bombeangrebet på Sultanahmet-pladsen i hjertet af Istanbul blev ti mennesker dræbt - mindst otte af dem var tyskere. 15 personer blev såret - ni af dem tyskere. Det er første gang i lang tid, at et angreb i Tyrkiet har været rettet direkte mod turister.

I Sultanahmet-kvarteret ligger en række af Istanbuls største seværdigheder.

Forholdet mellem Rusland og Tyrkiet er meget spændt, efter at det tyrkiske luftvåben i slutningen af november det russiske fly af typen Su-24, da det kortvarigt overfløj en tyrkisk lomme ved den syriske grænse.

/ritzau/Reuters