Tre personer jagtes efter 19 drab på museum

Politiet jagter tre personer efter onsdagens angreb på et museum i hovedstaden Tunis, hvor mindst 19 personer blev dræbt, heriblandt 17 turister.

Politifolk i Tunis onsdag. Fold sammen
Læs mere
Foto: ZOUBEIR SOUISSI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

TUNESIEN: Det tunesiske politi jagter torsdag tre personer, der mistænkes for at stå bag onsdagens blodige angreb på det nationale museum Bardo i Tunesiens hovedstad, Tunis, skriver The Guardian.

Her dræbte ukendte gerningsmænd mindst 19 personer - hvoraf de fleste var udenlandske turister.

To af gerningsmændene blev dræbt på stedet af tunesiske sikkerhedsstyrker, der trængte ind på museet, hvor adskillige museumsgæster og ansatte blev holdt som gidsler. Men ifølge premierminister Habib Essid er tre gerningsmænd fortsat på fri fod. Det er uvist, hvilken rolle de mistænkes for at have spillet i angrebet.

»Det er et fejt angreb, der primært er rettet mod Tunesiens økonomi. Vi skal stå sammen om at forsvare vores land,« siger Essid ifølge The Guardian.

Udover de dræbte blev 20 udenlandske turister såret i angrebet, oplyser premierministeren. De dræbte kom fra Columbia, Frankrig, Italien, Japan, Polen og Spanien - foruden museumsansatte fra Tunesien.

Turisme er en af de vigtigste ben i den tunesiske økonomi med flere millioner udenlandske turistbesøg hvert år. Angrebet frygtes derfor at ramme landets økonomi hårdt med faldende indtægter fra turister.

Der er endnu ingen, der har påtaget sig skylden for angrebet, men en talsmand fra Indenrigsministeriet har ifølge The Guardian oplyst, at gerningsmændene var islamister.