Tre mørke englændere brændte straffespark. Straks blev deres Instagram fyldt med abe-emojier

De unge engelske spillere, Bukayo Saka, Jadon Sancho og Marcus Rashford, brændte afgørende straffespark i EM-finalen. Og så begyndte de racistiske angreb på nettet.

Se videoen af straffesparkskonkurrencen der gav Italien EM-trofæet. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det racistiske bombardement begyndte, så snart den 19-årige Bukayo Saka havde misbrugt EM-finalens sidste straffespark.

Hans Instagram-profil blev overdynget med talrige racistiske kommentarer: »Skrid ud af vores land«, »Tag hjem til Nigeria« og langt værre ting. Flere brugere sendt emojier, der forestiller aber og bananer.

Også de to andre mørke engelske spillere, Jadon Sancho og Marcus Rashford, blev mål for mange racistiske kommentarer, efter at de brændte deres forsøg i straffesparkskonkurrencen, som England endte med at tabe til Italien. Det skriver flere engelske medier.

Foto: Instagram/Daily Mail Fold sammen
Læs mere

Straffesparkskonkurrencen i finalen på Wembley endte 3-2 i Italiens favør, efter at den ordinære spilletid var endt 1-1.

Londons Metropolitan Police oplyser på Twitter, at det har tænkt sig at gå ind i sagen om de racistiske kommentarer.

»Vi er opmærksomme på, at et antal stødende og racistiske kommentarer bliver sendt i retning af flere fodboldspillere på sociale medier efter EM-finalen.«

»Denne form for overgreb er total uacceptabelt, det vil ikke blive tolereret, og det vil blive efterforsket,« skriver politiet.

Også det engelske landshold fordømmer opførslen i en udtalelse på holdets Twitter-profil.

»Vi finder det afskyeligt, at en del af vores hold, der har givet alt for landsholdstrøjen denne sommer, er blevet udsat for diskriminerende overgreb på nettet efter aftenens kamp,« lyder det i opslaget.

For Marcus Rashford er det anden gang på kort tid, at han oplever racistiske kommentarer vælte ind på hans profiler på de sociale medier. Efter at hans klub Manchester United tabte Europa League-finalen sidst i maj, modtog han flere end 70 racistiske beskeder i sin private Instagram-indbakke, skriver The Guardian. Han sendte dengang beskederne videre til politiet.

LÆS MERE