Tre migranter fundet på roret af kæmpe olietanker efter 11 dages sejlads

Sidste år døde flere end 1.100 afrikanske migranter ifølge Røde Kors på havet efter at have forsøgt at nå De Kanariske Øer. De pågældende tre kan muligvis få asyl.

Få meter over havoverfladen, på roret af en stor, maltesisk registreret olietanker, opdagede man tre nigerianske migranter. Fold sammen
Læs mere
Foto: Den Spanske Kystvagt/EPA/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er ikke sikkert, du overhovedet bemærker dem ved første øjekast. Men kig igen.

Det syn, der mødte den spanske kystvagt, da den mandag blev kaldt ud til den maltesisk registrerede olietanker Althini II, var overraskende.

På olietankerens ror fandt de tre blinde passagerer. Der er tale om migranter fra Nigeria – alle tre dehydrerede og stærkt nedkølede efter det, der må formodes at være en meget lang overfart. Det skriver CNN.

Forud for kystvagtens redningsaktion havde Althini II været på 11 dages overfart uden stop fra Lagos i Nigeria til den spanske ø Las Palmas.

Det vides ikke med sikkerhed, om de tre nigerianere har været med samtlige 11 dage.

Kan måske få asyl

De Kanariske Øer er ikke fremmede for afrikanske migranter, som forsøger at nå Europa. Sidste år drog flere end 20.000 migranter ifølge Røde Kors fra Vestafrika til øerne.

Flere end 1.100 af dem døde i forsøget.

På Twitter oplyser den spanske kystvagt, at olietankerens tre blinde passagerer blev ført i havn og sendt på hospitalet.

Ifølge en talsmand fra politiet på De Kanariske Øer er det op til skibets rederi at tage sig af de nigerianske passagerer – og sørge for, at de bliver sendt hjem til Nigeria »snarest muligt«. Det beretter nyhedsbureauet Reuters.

Dog har migranterne muligvis mulighed for at kunne blive i Spanien, såfremt de søger asyl, oplyser Helena Maleno, direktør for migrantorganisationen Walking Borders, til samme medie:

»Ved flere tidligere lejligheder var blinde passagerer i stand til at blive i Spanien med politisk asyl.«