Tre maskerede mænd jages i Sydsverige: Mand dræbt foran skoleelever

En mand er torsdag morgen blevet dræbt af skud i Göteborg i Sverige. Svensk politi jager nu tre maskerede mænd, som mistænkes for at stå bag.

Svensk politi jagter tre mistænkte efter drab i et område med både butikker og boliger. Fold sammen
Læs mere
Foto: 9200 Adam Ihse/TT

Med adskillige skud blev en mand dræbt i den svenske kystby Göteborg torsdag morgen. Manden sad i sin bil i Lövgärdet i Göteborg, da skudsalven blev rettet mod ham.

Tre maskerede mænd er set flygte fra stedet i en personbil, og svensk politi har derfor indledt en større aktion i jagten på de formodede gerningsmænd.

»Det er en lille blå bil, som i al hast forlod stedet. Der sad en fører i bilen, mens to andre personer var aktive på stedet,« siger talsperson for Göteborg Politi Christer Fuxborg til Bergens Tidende.

Der er ifølge Göteborgs-Posten tale om en Renault Clio i metallic blå. Bilen har noget tapet for flere af ruderne, og den kører formentligt på falske nummerplader.

Oplysningerne om de tre mænd kommer fra flere vidner, der var til stede i området kort før kl. 9, da hændelsen skulle være sket.

Blandt andet flere skoleelever fra Lövgärdeskolan – angiveligt i alderen 4-9 år – der ligger lige op ad gerningsstedet. Som konsekvens af episoden og jagten på gerningsmændene holdes eleverne bag aflåste døre i dag, oplyser skolen til SVT.

Den dræbtes identiet er endnu ikke bekræftet, men der er ifølge flere svenske medier tale om en mand i 30’erne, der boede i området.

Morgenens skyderi er det første skyderi i år, der koster menneskeliv, men byen har – ligesom flere andre svenske byer – været ramt af stigende uroligheder og øget kriminalitet de senere år.

Sidste år blev seks personer således dræbt af skud i Göteborg. Et af drabene fandt netop sted i Lövgärdet i slutningen af oktober sidste år, hvor en 25-årig mand blev dræbt.

Politiet ved på nuværende tidspunkt ikke, om dagens skudepisode har relation til tidligere skyderier i byen, skriver flere svenske medier.