Tre mænd er anholdt i London på mistanke om terrorplaner

Tre mænd, som i sidste uge blev anholdt i den britiske hovedstad, er sigtet for at lave planer om et angreb.

Arkivfoto. Politiet i London oplyser, at det torsdag har sigtet tre mænd for at ville udføre et terrorangreb. REUTERS/Andrew Yates Fold sammen
Læs mere
Foto: ANDREW YATES

Politiet i London oplyser, at det torsdag har sigtet tre mænd for at ville udføre et terrorangreb.

Det oplyser politiet i den britiske hovedstad ifølge BBC. De tre mænd blev anholdt i sidste uge.

Det vides ikke, om sagen har forbindelse til et selvmordsangreb mandag i Manchester, som kostede 22 tilfældige personer livet.

De tre mænd, der er mellem 18 og 24 år og stammer fra det østlige London, vil blive fremstillet for en dommer fredag, oplyser Reuters.

Britisk politi har skærpet beredskabet efter angrebet i Manchester. Bombemanden er identificeret som den 22-årige Salman Abedi.

De britiske efterretningstjenester vurderer, at et nyt angreb kan være nært forestående, og på den baggrund hævede premierminister Theresa May tirsdag trusselsniveauet til »kritisk«, der er det højeste niveau.

Politiet i Manchester mener, at Salman Abedi var del af et netværk af radikale islamister. I jagten på medsammensvorne er adskillige personer blevet anholdt forskellige steder i Storbritannien.

En kilde sagde onsdag til Manchester Evening News, at politiet er overbevist om, at Salman Abedi ikke selv havde konstrueret den bombe, han detonerede mandag.

/ritzau/