Tre mænd anholdt på vej mod Skandinavien med hjemmelavet bombe

Ved en politiaktion i Bosnien er fem mænd blevet anholdt. De tre af dem var på vej ud af landet med en hjemmelavet bombe i bagagerummet. Bosnisk politi mistænker dem for at have planer om at begå terror i Skandinavien, mens svensk Politi siger, at sagen handler om organiseret kriminalitet.

Foto: Politiets teknikere arbejder, søndag den 15. Februar 2015, ved døren ind til Krudttønden på Østerbro, hvor terrorangrebet startede. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

BOSNIEN: Fem mænd er blevet anholdt i Bosnien under mistanke om at ville begå terror i Skandinavien, skriver flere svenske medier.

Tre af mændene blev taget på vej ud af landet, hvor de angiveligt havde en selvfabrikeret bombe i bagagerummet. De to andre blev anholdt i Bosniens hovedstad Sarajevo.

»Vi har anholdt fem personer, der er mistænkt for terrorforbrydelser. Én af dem er en svensk statsborger i 50erne,« siger Kristina Jozic, der er talsperson hos Bosnisk Politi ifølge den svenske TV-station SVT.

I første omgang forlød det, at fire personer var blevet arresteret, men det tal er nu ændret.

Ifølge de bosniske myndigheder var aktionen koordineret af politiet i Sverige, Holland og Bosnien.

Politiet i Sverige afviser dog ifølge SVT, at der skulle være tale om terror. Sagen handler i stedet om organiseret kriminalitet, lyder det.

De anholdte er mellem 36 og 53 år.