Tre jihadist-mistænkte anholdt på vej til Danmark

Politiet i Marokko mistænker tre afghanske mænd for at have forbindelser til jihad-islamister. De tre mænd blev anholdt på vej til Danmark.

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: TAUSEEF MUSTAFA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

MAROKKO: Tre afghanske mænd på vej til Danmark er blevet anholdt af politiet i Marokko på grund af mistanke om forbindelser til jihadist-netværk.

De tre mænd blev anholdt lørdag i lufthavnen i Marrakesh, hvor de var på vej til at gå om bord på et fly til Danmark, skriver nyhedsbureauet AFP ifølge Yahoo News.

De marokkanske myndigheder oplyser, at de tre mænd blev anholdt med falske pakistanske pas.

Derudover fandt man også »mistænkelige dokumenter med jihadist-indhold«, lyder det i en pressemeddelelse fra Marokkos indenrigsministerium.

Det danske udenrigsministerium oplyser til Berlingske Nyhedsbureau, at man er blevet orienteret om anholdelserne, og at man torsdag morgen er i gang med at undersøge sagen.

Landene i det nordlige Afrika er i øjeblikket i højt alarmberedskab på grund af terrorangrebet i Tunesien i sidste uge, hvor 38 turister blev dræbt af en radikaliseret islamist med forbindelse til terrorbevægelsen Islamisk Stat (IS).

Ifølge Marokkos indenrigsministerium har en undersøgelse afsløret et internationalt rekrutteringsnetværk for jihadister.

De tre anholdte afghanere vil snart blive fremstillet i retten.