Tre er dræbt under orkans hærgen i Sydkorea

Tyfonen Lingling har væltet træer, holdt fly på jorden og kastet biler rundt. Lørdag rammer den Nordkorea.

Stormreportage på sydkoreansk tv. Orkanen Lingling trak lørdag op langs den vestlige del af landet og bevægede sig senere ind i Nordkorea. Der er målt vindstyrker på op til 200 kilometer i timen. Kim Hee-Chul/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

En voldsom orkan drev lørdag hærgende forbi Sydkorea. Der er tale om et af de værste uvejr i landets historie.

Mange hundrede træer er væltet, fly har ikke kunnet lette, og mindst tre er omkommet, inden uvejret senere lørdag satte kurs mod Nordkorea.

Orkanen, der har fået navnet Lingling, har afbrudt strømmen til 161.000 hjem over hele Sydkorea. Flere steder ligger biler smadret efter at være kastet rundt.

Den sydlige ø Jeju blev ramt i løbet af natten, og tyfonen bevægede sig herfra op langs Sydkoreas vestkyst lørdag.

En 75-årig kvinde i den centrale del af landet blev dræbt, da en voldsom vind kastede hende ind i en mur 30 meter væk.

En 39-årig mand mistede livet i den vestlige by Incheon, efter en mur kollapsede og faldt ned over ham. En 61-årig kinesisk statsborger døde i Paju på grænsen til Nordkorea efter at være ramt af tagsten, der havde revet sig løs.

Mindst 15 andre mennesker rundt om i landet er behandlet for skader under orkanen.

Der blev målt vindhastigheder på op mod knap 200 kilometer i timen under orkanen. Senere lørdag var en svækket Lingling på vej ind i Nordkorea. Her er man dog dårligere rustet end Sydkorea til at modstå naturkatastrofer af denne art.

Det nordkoreanske nyhedsbureau KCNA skrev fredag, at landets leder, Kim Jong-Un, havde indkaldt til et hastemøde for at drøfte, hvordan man kunne modgå orkanens hærgen.

/ritzau/AP