Tre dræbt over skænderi på marked i Kina

KINA: Tre er dræbt og en såret efter et skænderi på et marked i det centrale Kina udviklede sig til et drabeligt knivstikkeri, skriver AFP.

»Tre er døde. Jeg kan forsikre jer, at det ikke er et terrorangreb. Det skete på et marked på grund af en uoverensstemmelse,« sagde en embedsmand fra Changsha, hovedstaden i Hunan-provinsen, til AFP.

Der er stadig uklarhed om dele af hændelsen; En radiostation i Hunan beskrev tidligere fredag, at den ene overfaldsmand, der var ejer af et bageri, havde været indblandet i et skænderi og dernæst stukket en ældre dame, der gik på gaden.

Ifølge regionalavisen Hunan Daily startede det med en strid mellem to mænd. Den ene gik til angreb med en køkkenkniv og løb efterfølgende efter andre mennesker indtil »fem forbipasserende var blevet stukket«.

Billeder på internettet viser tre døde mænd liggende på jorden, og et andet viser en mand blive arresteret og ført væk af politiet, men AFP skriver, at der er tvivl om billedernes ægthed.

1. marts blev mere end 150 mennesker stukket ned i et terrorangreb i Yunnan-provinsen, hvoraf 29 døde. Men de kinesiske myndigheder har altså indtil videre udelukket, at fredagens knivstikkeri på markedet skulle være et nyt terrorangreb.

BNB