Tre dræbt i skyderi i supermarked i USA

Formodet gerningsmand er dræbt efter et skyderi uden for en Walmart i Oklahoma, hvor tre mennesker blev dræbt.

Mindst tre er dræbt i et skyderi i et Walmart-supermarked i byen Duncan i Oklahoma mandag.

Det oplyser politiet i den amerikanske delstat ifølge den lokale tv-station Fox 25.

Den formodede gerningsmand er blandt de tre dræbte, oplyser politichefen i Duncan, Danny Ford, til tv-stationen TNN. Ud over ham er en mand og en kvinde omkommet.

Skyderiet skete uden for supermarkedet mandag kort før klokken 10 lokal tid, skriver nyhedsbureauet AFP.

Kilder, der befinder sig inde i supermarkedet, bekræfter over for Fox 25, at ingen har lov at forlade eller komme ind i butikken.

Skoler i nærheden af den berørte Walmart er ligeledes midlertidigt lukket - et såkaldt »lockdown« - indtil politiet har undersøgt området.

Duncan i Oklahoma har omkring 23.000 indbyggere.

Skuddrab er hyppigt forekommende i USA. Søndag aften blev mindst ti mennesker ramt af skud ved et masseskyderi i byen Fresno i Californien. Mindst fire blev dræbt.

Få dage inden skød og dræbte en 16-årig skoleelev to andre elever på en skole i Californien. Gerningsmanden døde siden af de skader, han påførte sig selv med et skud i hovedet.

Det er ikke første gang, at en Walmart-forretning rammes af skyderi. Årets hidtil værste masseskyderi fandt sted i Walmart i byen El Paso, Texas, i august, da en bevæbnet mand dræbte 22 mennesker.

I juli var en Walmart-butik i Mississippi ramme om et skyderi, hvor en utilfreds medarbejder dræbte to kolleger og sårede en politibetjent.

I år er der i USA hidtil registreret 34.489 dødsfald på grund af brug af skydevåben. Tallet omfatter både drab, selvmord og ulykker, viser en opgørelse fra gunviolencearchive.org.

/ritzau/