Tre dræbt efter buskapring i Norge

Tre personer meldes dræbt af knivstik efter en buskapring nord for Bergen i Norge. Gerningsmanden er pågrebet.

Foto: Egil Jørgen Lund

Tre personer er dræbt i Norge efter en bus er blevet kapret på vej nordover fjeldene fra Bergen til Oslo. Ifølge NRK er det en kvinde og to mænd, som er blevet stukket ihjel.

Politiet har pågrebet den bevæbnede, formodede gerningsmand, der ifølge nrk.no selv er såret og på vej til hospitalet med akutskader.

»Det, vi kan bekræfte, er, at der er tre omkomne personer, som befandt sig om bord i bussen. Vi har grund til at tro, at det er en pågrebet gerningsmand, som har stået bag drabene. Vedkommende er en person i 50erne, som var passager på bussen. Vi har ikke oplysninger om, der skal være flere tilskadekomne udover de tre omkomne, siger politiadvokat Jørn Lasse Førde Refsnes til norsk TV 2.

Han oplyser desuden, at den formodede gerningsmand var bevæbnet med en kniv. Han er angiveligt også selv kommet til skade og er ifølge NRK på vej på hospitalet for at blive behandlet for knivstik.

Den formodede gerningsmand beskrives af politiet som »ikke etnisk norsk«, skriver NRK, men ordensmagten ønsker ikke at kommentere mandens identitet yderligere.

Bussen, som var på vej fra Bergen til Oslo, blev kapret på hovedvej 53 mellem kommunerne Årdal og Tyin. Et større antal betjente og brandvæsnet har været involveret i at pågribe manden, men der gik tilsyneladende noget tid, inden politiet forstod situationens alvor, forklarer operationsleder Wenche Hope til NRK:

- Vi fik først besked om, at det var et trafikuheld. Men da vidner kom til for at hjælp, fik de øje på en desperat mand inde i bussen. Han har fremvist våben. Så forandrede situationen sig, siger operationslederen.

Busselskabet Valdresekspressen er ifølge tv2.no blevet kapret ved en tidligere lejlighed i 2003. Dengang endte det med drab, da den 39-årige buschauffør blev stukket ihjel - det lykkedes ham dog at redde livet for de 30 passagerer om bord. Den 26 år gamle gerningsmand dræbte også en asylansøger. Han blev siden pågrebet og erklæret psykotisk og dømt til behandling.

Valdresekspressen ifølge den daglige leder, Kristoffer Kvamme, ikke yderligere oplysninger til dagens kapring, men der er oprettet en særlig telefonlinje til pårørende og berørte af kapringen.