Tre brevbomber er antændt i Holland på et døgn

En brevbombe er torsdag brudt i brand i Amsterdam. Flere andre er sendt i år, men ingen er kommet til skade.

En brevbombe er torsdag gået af hos en virksomhed i den hollandske hovedstad, Amsterdam. Tidligere på dagen blev en anden brevbombe i byen Leusden nordøst for Utrecht desarmeret. Ingen er kommet til skade. Onsdag gik også to brevbomber af. - Foto: Sander Koning/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: SANDER KONING
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En brevbombe er torsdag gået af i Amsterdam. Det er sket på et kontor i Ing Bank, bekræfter en talskvinde fra banken.

En ambulance er blevet sendt til bygningen, da en person har indåndet røg. Ingen er dog kommet til skade i forbindelse med episoden, oplyser politiet.

»Den eksploderede ikke. Den begyndte at brænde,« siger polititalsmand Rob van der Veen.

Brevbomben er ikke den eneste i Holland, der er eksploderet de seneste dage.

Tidligere på dagen blev der fundet en brevbombe hos et firma i Leusden nordøst for Utrecht. Politiet fik desarmeret den, inden den gik af.

Onsdag eksploderede to brevbomber på kontorer i Amsterdam og i den mindre by Kerkrade, der ligger på grænsen til Tyskland. De var sendt til den hollandske bank ABN Amro og den japanske printervirksomhed Ricoh.

Heller ikke her kom nogen til skade.

Myndighederne i Holland sagde onsdag, at bomberne var sendt i forbindelse med et afpresningsforsøg.

Afsenderen havde ifølge politiet krævet et beløb i den digitale valuta bitcoin og truede med at sende flere bomber, hvis kravet ikke blev imødekommet.

Det er ikke oplyst, hvor stort beløbet er, og om det specifikt er de enkelte firmaer, som vedkommende ønsker at få pengene fra.

Politiet formoder, at eksplosionerne de seneste dage har forbindelse til andre brevbomber, som blev sendt i januar. Brevene er blevet sendt til en række tilsyneladende tilfældige virksomheder forskellige steder i landet.

I januar var det blandt andet to hoteller, en tankstation, en ejendomsmægler og en bilforhandler, som modtog brevbomberne. Ingen af de tidligere brevbomber detonerede.

/ritzau/Reuters