Tre bilbomber, tre mislykkede angreb i London og Glasgow.

Hvem er de mistænkte bag den nye terror i Storbritannien? Otte, alle med tilknytning til sundhedssektoren, er blevet anholdt:

Men hvem er de mistænkte bag den nye terror i Storbritannien? Otte, alle med tilknytning til sundhedssektoren, er anholdt.

DR. BILAL ABDULLAH

Abdullah blev arresteret i Glasgows lufthavn sidste lørdag efter det fejlslåede bilbombeattentat. Han er uddannet læge i Baghdad i 2004, men fik arbejdstilladelse i England i 2006 og arbejdede i Paisley som sukkersyge-specialist. En kollega har beskrevet Dr. Abdullah som meget vred på Vesten. Han jublede, siger kollegaen, over britiske og amerikanske soldaters død i Irak.

DR. MOHAMMED ASHA

Den 26-årige neurolog blev anholdt på motorvejen i Cheshire lørdag aften. Arbejdede på et universitetshospital i Stoke-on-Trent. Er palæstinenser, men voksede op i Jordan som én ud af otte søskende. Tre af disse er i dag læger, én ingeniør. Familie og venner har om Dr. Asha sagt, at de slet ikke kan forestille sig ham være involveret i terror. Dr. Ashas kone blev pågrebet i bilen sammen med ham. Parret har en søn på to år.

MARWAH DANA ASHA

27-årig kone til Mohammed Asha, også palæstinenser, der arbejdede som laborant. Parret mødte hinanden på en jordansk Jubilee School for talentfulde børn og giftede sig i 2004. Begge har ifølge skolens optegnelser forbilledlig opførsel og fremragende akademiske resultater. Hendes mor har udtrykt forundring og siger, at hverken datteren eller svigersønnen var interesseret i politisk islam.

DR. MOHAMMED HANEEF

Den 27-årige læge blev arresteret i Brisbanes lufthavn, Australien, hvor han forsøgte at boarde et fly til Indian med en envejs-billet. Studerede medicin i Bangalore, Indien, fra 1997 til 2002. Har arbejdet på hospital i Cheshire, England, men flyttede i 2006 til nyt sygehusjob i Australien med sin kone.

KAFEEL AHMED

Den anden mand, der blev arresteret efter bilbombeangrebet i Glasgow lufthavn. Han menes også at være læge eller, mener BBC, måske ingeniør. Han holdes i arrest på et hospital i Paisley med alvorlige forbrændinger på 90 pct. af kroppen. Ifølge medieforlydender kan han være uddannet i Slovakiet i 2001. Bror til dr. Sabeel Ahmed, en anden anholdt.

DR. SABEEL AHMED

Denne 26-årig læge blev arresteret i Liverpool sidste lørdag. Han arbejder på et hospital i Cheshire. Han er fra Bangalore i Indien, fik lægediplom i 2005 og uddannede sig samme sted som Mohammed Haneef, der blev anholdt i Australien. Begge hans forældre er læger. Familien mener, at anholdelsen er en fejltagelse.

Desuden er en 28-årig og en 25-årig mand anholdt i Paisley. Ifølge engelske medier er de enten medicinstuderende eller læger.

Kilde: BBC