Tre armenske soldater meldes dræbt i kampe med Aserbajdsjan

Onsdag morgen er kampe fortsat i gang nær grænsen mellem Armenien og Aserbajdsjan. Der meldes om flere dræbte.

Ifølge britiske BBC blev flere end 5000 soldater dræbt under den seks uger lange krig i Nagorno-Karabakh-regionen sidste år. (Arkivfoto) Fold sammen
Læs mere
Foto: KAREN MINASYAN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tre armenske soldater er blevet dræbt under kampe mod aserbajdsjanske styrker.

Det oplyser Armeniens forsvarsministerium onsdag morgen ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Forsvarsministeriet oplyser videre ifølge det russiske nyhedsbureau Tass, at kampene begyndte natten til onsdag i et nordøstligt område nær grænsen til Aserbajdsjan.

»Omkring klokken 03.40 fremprovokerede enheder fra Aserbajdsjans væbnede styrker endnu en gang en overtrædelse af våbenhvilen i den nordøstlige del af området ved den armensk-aserbajdsjanske grænse.«

»Klokken 06.00 lokal tid er kampene stadig i gang,« udtaler det armenske forsvarsministerium ifølge Tass.

»Al ansvar for forværring af situationen ligger hos Aserbajdsjans militærpolitiske ledelse,« tilføjes det i erklæringen.

En time senere oplyser forsvarsministeriet, at kampene klokken 07.00 lokal tid fortsat er i gang, og at der angiveligt er dræbte på begge sider.

Etniske armeniere og aserbajdsjanske styrker udkæmpede sidste år en blodig konflikt fra september til november over Nagorno-Karabakh-regionen.

Seks ugers kampe blev bragt til ophør takket være en russisk-mæglet fredsaftale.

Som en del af fredsaftalen, der blev underskrevet i november 2020, gik Armenien med til at give afkald på i alt tre distrikter til Aserbajdsjan, hvilket blev set som et stort nederlag i Armenien.

Armeniens premierminister, Nikol Pasjinian, har selv beskrevet aftalen som en katastrofe, men mener, at han var nødt til at underskrive den for at undgå yderligere tab – både menneskelige og territoriale.

Ifølge britiske BBC blev flere end 5000 soldater dræbt under den seks uger lange krig i Nagorno-Karabakh.

Armenien siger selv, at landet mistede 2425 soldater. Aserbajdsjan siger, at det mistede 2783 soldater, mens 100 andre soldater forsvandt i tjeneste.

Mindst 143 civile blev dræbt under kampene, mens titusindvis blev fordrevet.

Nagorno-Karabakh erklærede sig uafhængigt fra Aserbajdsjan efter Sovjetunionens kollaps i 1991. Det er aldrig blevet internationalt anerkendt.

/ritzau/