Trafikkaos i New York

Syv millioner rejsende ramt af oversvømmelser i New Yorks undergrundsbaner.

Ingen undergrundstog betød kaos og kamp om pladserne i busserne over jorden. Foto: AFP Fold sammen
Læs mere

En storm, der onsdag sendte tage på flyveture, væltede træer men først og fremmest sendte mængder af regn over storbyen, har ramt byens uundværlige underjordiske transportsystem - subway'en. Adskillige stationer blev oversvømmet.

Sådan var scenen for mange new yorkere, da de skulle på arbejde: Overfyldte undergrundsstationer, ophidsede pendlere, der ventede forgæves på togene, og oppe på gadeniveau overfyldte busser og taxier, der nærmest sejlede gennem gaderne.

Alle linier, der fører ind til Manhattan, blev ramt af uvejret og oversvømmelserne. Det medførte, at mange New Yorkere måtte gå på arbejde. Ved fyraftenstid i nat dansk tid, var der stadig problemer i undergrundsbanen. Mange linier er forsinkede eller aflyste.

Det har chokeret mange New Yorkere, at undergrundssystemet er så sårbar overfor regn. New Yorks guvernør, Michael Bloomberg, har nu ifølge Reuters givet selskabet bag undergrundsbanerne, Metropolitan Transit Authority 30 dage til levere en rapport om de kaotiske tilstande - og komme med forslag til løsninger.

Det var især pendlerne fra New Jersey til Manhattan, der blev ramt af det trafikale kaos. Men også lufthavne led under uvejret. LaGuardia og Newark havde store forsinkelser.

New Yorkerne blev opfordret til at arbejde hjemmefra, hvis det var

muligt. Det benyttede mange sig af.

Om få timer går torsdagens myldretid i gang. Så forventer myndighederne, at de fleste undergrundslinier er i drift.