Trafikforsker: Ingen grund til at udvide Øresundsbro

Der er ingen grund til at tænke på at gøre Øresundsbroen bredere.Det siger en dansk trafikforsker, der dermed går i rette med en svensk kollega.

Den svenske trafikforsker Anders Olshov fra Øresundsinstituttet i Malmø mener, at det er på tide at udvide Øresundsbroen eller lave en ny fast forbindelse til Sverige mellem Helsingborg og Helsingør.

Ellers bliver det trafikale pres over Øresund for stort.

Olshov siger til dagbladet Sydsvenskan, at broen snart bliver for smal, fordi danskere fortsætter med at flytte til Malmø, og svenskere rykker til København.

Ifølge Anders Olshovs prognose vil mindst 23.000 danskere bo i Malmø om 10 år, mens 30.000 flere svenskere vil have bosat sig i København. Og så slår Øresundsforbindelsens kapacitet ikke længere til.

Men Per Homann Jespersen, der er trafikforsker ved Roskilde Universitets Center maner til besindighed, inden det bliver besluttet at udbygge broen.

- Jeg synes, man skal spise brød til, for trafikken over broen er først sidste år kommet over det forventede tal. Så broen er godt nok en succes, og trafikken er steget meget, men det er fra et lavt niveau. Så indtil videre er kun halvdelen af vejkapaciteten udnyttet, siger Per Homann Jespersen til P4 København.

Det er seks et halvt år siden, at Øresundsbron blev indviet.

Kilde: P4 København