Trængselsafgiften genindført i Stockholm

Så skal bilisterne igen til lommerne i Stockholm. Onsdag genindføres den såkaldte trængselsafgift, og denne gang er det permanent.

Stockholmerne kan atter se frem til, at trafikken letter. For onsdag morgen blev den såkaldte trængselsafgift genindført i den svenske hovedstad, og denne gang er det permanent.

Som et forsøg skulle bilister i 2006 betale bompenge, når de kørte ind i byen. En folkeafstemning efter den syv måneder lange prøveperiode viste, at stockholmerne var så glade for ordningen, at de ville gøre den permanent. Ikke mindst fordi trængselsafgiften reducerede trafikken med 20 pct. og gav en mærkbar renere luft.

Den 20. juni godkendte Riksdagen trængselsafgiften og banede dermed vej for at gøre ordningen permanent. Det vil nu koste mellem 10 og 20 sv. kr. at køre ind i Stockholm.

Erhvervsorganisationer har raset over trængselsafgiften og sagt, at det truer forretningslivet. Det har imidlertid vist sig at være stærkt overdrevet både i London og i de syv måneder, hvor forsøget stod på i Stockholm.

/ritzau/