Trænerikon får lang fængselsstraf for overgreb på børn

Den 68-årige amerikanske ekstræner Jerry Sandusky er dømt til minimum 30 års fængsel for omfattende misbrug af unge drenge.

Jerry Sandusky forlader retslokalet i Bellefonte i Pennsylvania. Fold sammen
Læs mere
Foto: PAT LITTLE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

USA: Den tidligere træner for Pennsylvania State Universitys football-hold, Jerry Sandusky, skal minimum 30 år i fængsel. Det blev resultatet, da der tirsdag faldt dom i den opsigtsvækkende sag om omfattende misbrug af unge drenge, der har skabt røre i amerikanske universitets- og sportskredse.Gennem mange år var Jerry Sandusky kendt og anerkendt i hjemlandet for sit store arbejde og engagement som assisterende træner for Pennsylvania State University-holdet.

Men billedet krakelerede i 2011, da den i dag 68-årige pensionerede træner blev anholdt og sigtet for ikke mindre end 52 tilfælde af seksuelt misbrug af unge drenge over en periode på 15 år.

Tirsdag faldt så afgørelsen, og dommer John Clelands dom lød på minimum 30 års fængsel og maksimum 60 år bag tremmer, en reel livstidsdom til den 68-årige træner.

Sandusky blev kendt skyldig for i alt 45 tilfælde af seksuelt misbrug af 10 drenge over en periode på 15 år. Flere af overgrebene fandt sted i fodboldholdets omklædningsrum på universitetets område.

Den tidligere træner har hele tiden erklæret sig uskyldig, og hans advokat har allerede annonceret, at dommen bliver anket.

Samme dag, som dommen blev afsagt, optrådte Sandusky på en båndet optagelse på universitetets radiostation, hvor han benægtede de »påståede forfærdelige handlinger«, ligesom han understregede, at han kone har været hans eneste seksuelle partner.

Under retssagen har vidner forklaret, hvordan Sandusky brugte en velgørenhedsfond, som han selv havde stiftet, til at komme i kontakt med unge drenge. Fondens formål var at hjælpe unge drenge med problemer.

Sandusky brugte det meste af sin trænerkarriere som assistenttræner på Pennsylvania State University under træneren Joe Paterno. To gange i sin karriere, i 1986 og 1999, blev han kåret som årets assistenttræner.