Træ mænd og seks kvinder dræbt under skyderi i amerikansk kirke

USA er i sorg, efter ni personer er blevet dræbt under et skyderi i en kirke i South Carolina. Politiet jagter stadig gerningsmanden.

Foto: BRIAN SNYDER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

USA: Det er nu kommet frem, at det var seks kvinder og tre mænd, der natten til torsdag blev dræbt under et skyderi i en kirke i byen Charleston i South Carolina.

En bølge af sorg har ramt den amerikanske delstat, efter en ung mand sendte de dræbende skud af sted mod den gruppe af uskyldige mennesker, der var samlet i kirken for at bede. Politiet har på et pressemøde torsdag meddelt, at den mistænkte mand opholdte sig i kirken i en time, inden han begyndte at skyde løs. Blandt de ni dræbte er blandt andet kirkens præst, Clementa C. Pinckney, på 41 år, skriver ABC News.

Politiet jagter stadig den unge mand, man formoder, er gerningsmanden.

På pressemødet tidligere torsdag offentliggjorde politiet et billede af den mistænkte og opfordrede befolkningen til at være på vagt. Dog må man ikke nærme sig manden, hvis man ser ham, lød det.

Politichefen i Charleston, Gregory Mullen, forsikrer, at politiet gør alt, hvad det kan, for at finde gerningsmanden.

»Vi vil gøre alt i vores magt for at finde denne person, få buret ham inde og sikre, at han ikke sårer andre,« siger han til ABC News.

Gregory Mullen kalder det en tragedie, som intet samfund bør opleve.

»Det er meningsløst, at nogen i dagens samfund ville gå ind i en kirke, når folk mødes om en bøn og tage deres liv,« siger han.

Efter skyderiet samledes en gruppe mennesker sig omkring kirken og dannede en stor cirkel, hvor de bad for de dræbte og pårørende.

Også på de sociale medier har en række kendte personer og politikere udtryk deres store sorg og medfølelse. Blandt andet skriver Hillary Clinton, tidligere udenrigsminister og nu præsidentkandidat for Demokraterne, følgende på Twitter:

»Hjerteskærende nyheder fra Charleston - mine tanker og bønner er med jer alle.«