Tour de France-vinder kørt ned under træning: Han gjorde med det vilje

Den forsvarende Tour de France-vinder, Christopher Froome, har delt et billede af hans totaltsmadrede cykel efter at være blevet påkørt af en bil. Froome er overbevist om, at det var med vilje.

Foto: JEAN-PAUL PELISSIER. Den forsvarende Tour de France-vinder, Christopher Froome, har delt et billede af hans totaltsmadrede cykel efter at være blevet påkørt af en bil. Froome er overbevist om, at det var med vilje. (Arkiv)
Læs mere
Fold sammen

»Det var en, der var to, der var tre, der var fire på cykeltur.«

Sådan starter en gammel børnesang, der handler om 10 cyklister, der kommer tilskade i trafikken. Den sidste cyklist kommer til skade således, fordi han »hængte i en bil.«

Og det selvsamme har cykelstjernen. Christopher Froome, tilsyneladende været udsat for.

Under en træningstur blev den 31-årige tredobbelte Tour de France-vinder efter eget udsagn ramt af en bil. Han har delt et billede af sin ødelagte cykel på Twitter, men understreger, at han ikke selv var komme tilskade i hændelsen.

Han mere end insinuerer, at han blev ramt med vilje:

»Jeg blev lige ramt af en utålmodig chauffør, der fulgte mig helt op på fortovet! Heldigvis er jeg okay. Cykel er smadret. Chaufføren fortsatte med at køre!«, skriver Team Sky-rytteren på Twitter:

Billedet blev »geotagged« fra området Beausoleil i Frankrig, der i følge The Guardian er tæt på Froomes hjem i Monaco.

Det er ikke uden fortilfælde, at cykeltyttere er udsatte, når de træner. I april blev den tidligere vinder af cykelløbet Giro de Italia, Michele Scarponi, dræbt, da han blev væltet af sin cykel af en varevogn, mens han trænede i Italien.

Britten Christopher Froome fra Team Sky har vundet etapeløbet Tour de France både i 2013, 2015 og 2016. Han er igen i år blandt de største favoritter til løbet.