Torturanklaget forældrepar risikerer fængsel resten af livet

Et forældrepar fra Californien er blandt andet sigtet for at holde deres 13 børn indespærret i hjemmet.

Forældreparret 57-årige David Turpin og 49-årige Louise Turpin fra Californien står til 94 års fængsel, hvis de bliver dømt for anklagerne om tortur mod deres egne børn. Reuters/Handout Fold sammen
Læs mere

Forældreparret 57-årige David Turpin og 49-årige Louise Turpin fra Californien står til 94 års fængsel, hvis de bliver dømt for anklagerne om tortur mod deres egne børn.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Parret er sigtet for at holde deres 13 børn i alderen fra 2 til 29 år indespærret i familiens hjem i Perris i det sydlige Californien.

Børnene er ifølge politiet blevet mishandlet og har ikke fået nok at spise.

Myndighederne har sigtet parret for over 20 forskellige forbrydelser. Det vides ikke, hvordan David og Louise Turpin forholder sig til de grove sigtelser.

Turpin-parret havde registreret deres hjem som en skole, men i stedet for undervisningsmaterialer har efterforskere under en ransagning af huset fundet tegn på, at der er foregået tortur.

Politiet fik nys om sagen, da det i weekenden lykkedes et af børnene - en 17-årig pige - at slippe ud og ringe efter hjælp. Hun var så udmagret, at politiet i første omgang troede, at hun kun var omkring ti år.

Da betjente ankom til huset søndag, fandt de ifølge politiet i Perris tre af børnene »lænket til deres senge med kæder og hængelåse i mørke og ildelugtende omgivelser«.

»Vi vil søge retfærdigheden, og vi skal sørge for, at ofrene i den her sag ikke kommer mere til skade,« siger Riverside Countys anklager i sagen, Mike Hestrin, ifølge Reuters.

Det er endnu uklart, hvor lang tid børnene angiveligt var spærret inde i hjemmet.

Ifølge politiet i Riverside County er der foreløbig ingen tegn på seksuelt misbrug. Der er heller ingen tegn på, at forældrene skulle lide af psykiske sygdom.

Det er tidligere kommet frem, at familien ikke før har været i politiets eller myndighedernes søgelys.

/ritzau/