Tornado har efterladt dele af amerikansk storby ødelagt og uden strøm

Det uvejr, tornadoen havde med, lyste løbende himlen op. Fold sammen
Læs mere

En tornado ramte søndag aften lokal tid det nordlige Dallas, og det har medført store ødelæggelser i storbyen i den amerikanske delstat Texas.

For nu er der ingen meldinger om alvorligt kvæstede, men både politi og redning arbejder flere steder i byen for at gennemgå de skader, tornadoen har efterladt. Det skriver CNN.

Både medier og brugere på de sociale medier melder da også, at flere hjem står ødelagte tilbage.

Byens beboere har fået besked på at holde sig indendøre, da væltede træer og elmaster samt faldne murbrokker skaber en risiko for, at nogen kan komme til skade.

Der har ligeledes været meldinger om gaslækager i nogle områder.

Dertil kommer, at over 65.000 husstande i skrivende stund er uden strøm, og det er ukendt, hvornår elforsyningen er tilbage i normal drift. Af samme årsag er undervisningen aflyst på flere skoler.

To af byens lufthavne, Forth Woth og Dallas Love Field, melder desuden, at både af- og tilgange i løbet af dagen vil være ramt af forsinkelser.

Uvejret er da heller ikke drevet over endnu. Flere steder i advarer vejrmyndighederne om, at tordenstormene, som tornadoen havde med sig, endnu ikke er drevet væk.

Ifølge NBC News bor den tidligere præsident George Bush og hustru Laura Bush i det ramte område.

En talsmand for familien fortæller mediet, at de er i sikkerhed, og at de beder en bøn for deres naboer.

Tina Devlin, en anden beboer i området, fortæller til NBC News, at hendes hjem er gået tabt.

»Jeg hørte træerne knase og vinden blæse, så jeg gemte mig i et skab i mit soveværelse. Netop, som jeg kom derind, blæste taget af mit hus.«