Topløs Kate er en god forretning trods bøderisiko

Det franske magasin, der har publiceret topløse billeder af Prins Williams hustru, risikerer kun en bøde, der slet ikke kan hamle op med indtægterne fra salget af bladet.

William og Kate på gåtur i regnskoven i Sabab, Malaysia, 15. september. Fold sammen
Læs mere
Foto: Vincent Thian
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fredag offentliggjorde det franske magasin ”Closer” en række billeder, som har vakt stor opsigt. Billederne stammer fra britiske prins William og hans hustru hertuginde Catherines ferie i Sydfrankrig. Hertuginden - også kendt som Kate Middleton - er topløs på billederne, som hele verden nu har kunnet beskue. Og det har har fået det britiske hof til at trække det franske magasin i retten.

Men selv hvis det slag vindes, vil der i højere grad blive tale om en principiel afgørelse end om en økonomisk lussing til det franske magasin.

Den fransk-amerikanske advokat Christopher Mesnooh vurderer over for Reuters, at det franske magasin vil blive dømt, fordi der er tale om en åbenlys krænkelse af privatlivets fred.

Men om det får magasinet til at tænke sig om en anden gang er derimod mere tvivlsomt. For det er en ganske god forretning tager bødens størrelse taget i betragtning.

- Det som er interessant i Frankrig er erstatningen, som bliver udbetalt. I lignende situationer er beløbene lave - fra nogle tusinde euro op til 10.000-15.000 euro i specielle tilfælde. Så hvis man laver en økonomisk analyse af solgte udgaver på grund af billederne op mod lovligheden af publiceringen, så er det vældig lønsomt (for magasinet Closer red.), at man har bragt disse billeder, siger Christopher Mesnooh.

Rolig redaktør

Det er måske også derfor, at redaktøren af det franske magasin virker til at tage det med ro. Hun mener, at ethvert kulørt blad ville have trykt billederne af den topløse hertuginde.

- De ville ikke have tøvet to sekunder, før de havde bragt dem. Man må ikke være hyklerisk. Hun er en topløs prinsesse. Andre har været gennem det samme før. Det er virkelig ikke noget nyt, siger redaktøren Laurence Piaeu, som ifølge Reuters mener, at billederne er ”fulde af lykke”.

Redaktøren forklarer, at magasinet er i besiddelse af billeder, som er endnu mere intime end de offentliggjorte. Dem vil redaktøren dog ikke offentliggøre. Siger hun.