Tony Blair er gudfar til Murdochs datter

Britiske toppolitikeres omgang med mediemogul bekræftes af nyhed om, at Tony Blair er gudfar til Murdoch-barn.

Foto: STEFAN WERMUTH
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mistanken om, at mediemogulen Rupert Murdoch snor de britiske toppolitikere om sin lillefinger, får ny næring med afsløringen af, at tidligere premierminister Tony Blair er gudfar til et af Murdochs børn.

Afsløringen kommer i magasinet Vogue, der kommer på gaden torsdag. Det er Murdochs kone, Wendi Deng, der i et interview fortæller, at Blair er gudfar.

Hun fortæller videre, at den tidligere premierminister fra Arbejderpartiet deltog i dåben for to af parrets yngste børn i marts sidste år. Dåben fandt sted ved Jordan-floden.

Hverken Blairs eller Murdochs kontor vil mandag kommentere Vogue's historie, der gengives i et uddrag af avisen Daily Telegraph.

Men kilder tæt på Murdochs medievirksomhed News Corp bekræfter over for nyhedsbureauet AFP, at Blair er gudfar til den nu niårige Grace.

Nyheden kommer to måneder efter, Murdoch blev tvunget til at lukke landets bedst sælgende avis News of The World. Avisen havde ulovligt aflyttet hundredvis af kendte og ukendte briters telefonsvarere, heriblandt en myrdet piges telefonsvarer.

Sagen har sværtet den nuværende konservative premierminister, David Cameron, som har dyrket selskabelig omgang med Murdoch og i 2007 ansatte den tidligere chefredaktør på News of the World, Andy Coulson, som sin spindoktor.

Coulson er nu blevet inddraget i en straffesag om de ulovlige aflytninger.

Murdoch ejer store britiske dagblade som The Times og The Sun og er medejer af tv-stationen Sky. Det har tidligere været hævdet, at ingen britisk politiker kan blive valgt til premierminister uden opbakning fra Murdochs medier.

Billeder fra dåben af Murdochs to yngste døtre viser berømtheder som Nicole Kidman og Hugh Jackman, og vært ved dåben var Jordans dronning, Rania. Men Blair optræder ikke på nogen af de officielle foto, som blev offentliggjort bagefter.

Politiet er i gang med at forberede en straffesag, hvor både den australsk-fødte Rupert Murdoch og hans søn James kan blive inddraget.

/ritzau/AFP