Tog forulykket på vej til København

Opdateres: Mange er alvorligt kvæstet og fastklemt, efter at et svensk X2000-tog på vej fra Stockholm til København kolliderede med en kranvogn.

Foto: Björn Persson / Wighsnews
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mindst 14 er svært kvæstet, efter et tog og en kranbil er stødt sammen i Östergotland i Sverige mellem Linköping og Norrköping.

Toget, der angiveligt kørte cirka 200 km, var på vej fra Stockholm til København, da ulykke skete.

– Cirka 14 personer er kommet slemt til skade, og redningsmandskabet er til stede i stort omfang, siger vagthavnede ved politiet i Östergotland til Aftonbladet.

Der var 244 personer om bord på toget, da ulykken skete, og ifølge Aftonbaldet hersker der kaos på ulykkesstedet, hvor politi og redningspersonale kæmper for at komme de kvæstede til undsætning.

Sporarbejde kan være årsagen

Ifølge Ritzau er der ingen oplysninger om danske tilskadekomne, mens den svenske netavis nt.se skriver, at der er en dansk skoleklasse om bord på det forulykkede tog. Svensk politi kan endnu ikke bekræfte, om der var danske børn på toget.

Politiet har en formodning om, at det kan være sporarbejde på strækningen, der har været årsag til kollisionen med kranvognen. Sporene mellem Linkoping og Norrkoping vil være lukket i hvert fald indtil midnat.

Toget afgik fra Stockholm kl. 18.45, og var ventet i Malmö ved 22-tiden med ankomst i København cirka en halv time senere.

- Opdateres