To tyskere stukket ihjel og fire såret i egyptisk ferieby

To tyskere meldes dræbt og fire andre udlændinge såret af en knivbevæbnet mand i Hurghada ved Det Røde Hav.

Flere turister er blevet stukket ned i den egyptiske badeby Hurghada. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: MOHAMED EL-SHAHED
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kairo. To udenlandske turister er stukket ihjel og fire andre såret på en strand i feriebyen Hurghada i Egypten, oplyser egyptiske læger og sikkerhedskilder ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Ifølge sikkerhedschefen for regionen ved Det Røde Hav, generalmajor Mohamed el-Hamzawi, er det to tyskere, der er blevet dræbt i knivangrebet på det populære feriested.

Det er lørdag morgen blevet bekræftet af de tyske myndigheder ifølge nyhedsbureauet AFP.

De første meldinger lød på, at de dræbte var to ukrainske kvinder, men de nye oplysninger slår altså fast, at det er tale om tyskere.

Den tidligere tyske honorær konsul i Hurghada, Peter-Jürgen Ely, der siger til det tyske nyhedsbureau dpa, at han personligt kendte de to kvinder, og at en bekendt af ham har identificeret de to.

Generalmajor el-Hamzawi tilføjer, at to tjekkiske statsborgere er blandt de fire sårede.

De foreløbig oplysninger tyder på, at gerningsmanden svømmede fra en offentlig strand til hotel Zahabias private strand, hvor han stak fire personer med en kniv.

Nabohotellet El Palacios sikkerhedschef bekræfter, at de to dræbte er tyske kvinder.

- Han havde en kniv og stak dem tre gange hver i brystet. De døde på stranden, siger sikkerhedschefen, Saud Abdelaziz.

Efter angrebet på hotel Zahabia klatrede gerningsmanden over en mur og angreb mindst to andre på El Palacio, fortæller han.

Han tilføjer, at to af de sårede er tjekker, mens to andre er armeniere.

Den knivbevæbnede mand blev anholdt umiddelbart efter angrebet og bliver nu afhørt af politiet, så hans motiv kan blive klarlagt, lød det i en meddelelse fra indenrigsministeriet i Kairo fredag eftermiddag.

Det danske udenrigsministerium advarer i sin rejsevejledning for Egypten om, at der er stor risiko for terrorangreb i hele Egypten.

Sidste år kom et hotel i Hurghada under angreb, da bevæbnede mænd trængte ind på hotellet og skød om sig. Tre blev såret.

Alligevel betragtes Hurghada som værende relativt sikker sammenlignet med mere urolige dele af Egypten. Det er et populært feriested ved Det Røde Hav, som tiltrækker et stort antal turister, også mange danskere.

/ritzau/