To svenske Syrien-krigere anholdt og mistænkt for terror

De to svenske mænd på henholdsvis 30 og 32 år er blevet anholdt i Gøteborg og mistænkt for at have begået terrorhandlinger i Syrien i 2013.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

SVERIGE: To svenske mænd fra Gøteborg er blevet anholdt er mistænkt for at have begået terror i Syrien, skriver flere svenske medier.

De to mænd på henholdsvis 30 og 32 år har tidligere rejst til Syrien for at kæmpe, og det er her, de skal have udført terrorhandlinger:

»De forhold, de er mistænkt for, er sket i Syrien i 2013. De to anholdte er henholdsvis 32 og 30 år gamle, svenske statsborgere og bor i Gøteborg,« siger anklager Ronnie Jacobsson fra den svenske efterretningstjeneste, Säpo.

Efterretningstjenesten, den nationale indsatsstyrke, sikkerhedspolitiet og det lokale politi fra Gøteborg deltog i alle aktionerne, hvor de to mænd blev anholdt.

Helt konkret mistænkes de to svenske mænd for at have begået drab i Syrien, hvor de var i 2013.

»Det er en meget vanskelig sag. Vi har ikke flere oplysninger lige nu,« siger Sirpa Franzén fra den svenske anklagemyndighed.

Hun tilføjer, at man ikke vil komme med flere oplysninger om de to mænd i første omgang,

Den 30-årige nægter sig skyldig ifølge sin advokat, Hans Gaestadius.

»Jeg har fået at vide, at han nægter sig skyldig i forbrydelsen. Der holdes en afhøring med ham klokken 16 på politistationen i Gøteborg,« siger forsvarsadvokaten, der end ikke har mødt den anholdte endnu.

Den 30-årige har tidligere være mistænkt i en drabssag i Sverige, men han blev aldrig dømt. I 2011 blev han dømt for ulovlig våbenbesiddelse, da politiet fandt en strømpistol i hans hjem.