To personer anholdt i Belgien i antiterroraktion

Efter rapporteringer om muligt angreb til fodbold-EM er to mænd blevet anholdt ved den belgisk/franske grænse.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bruxelles. Belgisk politi har anholdt to mænd efter en antiterroraktion i nat, oplyser statsanklagerens kontor lørdag ifølge nyhedsbureauet AFP.

Anholdelserne fandt sted efter rapporteringer om et muligt angreb på en fanzone til fodbold-EM i Frankrig. Anholdelserne har fundet sted tæt på den franske grænse.

- Det er for tidligt at tale om et terrorangreb, siger en talsmand fra statsanklagerens kontor.

Den ene mand blev anholdt i Verviers, mens den anden blev anholdt i Tournai. Begge byer er tæt på den belgisk/franske grænse.

Anholdelserne kommer kort tid efter, at belgiske myndigheder sigtede tre mænd for "forsøg på terrordrab".

Trioen blev tidligere på måneden anholdt under en razzia i adskillige boliger i Bruxelles, efter forlydender om at der fra den belgiske hovedstad blev planlagt angreb mod fodbold-EM i Frankrig.

Området, hvor ransagningerne foregik, er det samme, hvorfra jihadister i november sidste år planlagde et omfattende terrorangreb mod den franske hovedstad, Paris, hvor 130 mennesker mistede livet.

Belgien er i forvejen i højt alarmberedskab efter et terrorangreb i Bruxelles lufthavn og byens metro tilbage i marts. 32 personer mistede livet i den forbindelse, og den militante bevægelse Islamisk Stat (IS) tog ansvaret for angrebet.

Belgien er det land i EU, der i forhold til indbyggertal har bidraget med det højeste antal islamistiske krigere i Syrien og Irak.

Lørdag spilles de første kampe i 1/8-finalen ved det igangværende EM i Frankrig.

/ritzau/AFP