To millioner vilde dyr er dræbt i skovbrande i Bolivia

Pumaer og jaguarer er blandt de 2,3 millioner dyr, der er blevet fanget i flammerne i de bolivianske skove.

La Paz. Flere end to millioner vilde dyr er blevet dræbt i voldsomme skovbrande, som i ugevis har plaget Bolivia. Herunder talrige pumaer, jaguarer og lamaer.

Det oplyser en række eksperter i miljø og dyreliv til nyhedsbureauet AFP onsdag aften dansk tid.

Flammerne har ødelagt store skov- og græsområder i regionen Chiquitania i det østlige Bolivia, som er kendetegnet af tropiske savanner.

- Vi har konsulteret biologerne i Chiquitania, og vi vurderer, at flere end 2,3 millioner dyr savnes i flere fredede områder, siger professor Sandra Quiroga fra universitetet i Santa Cruz.

Blandt ofrene for de ødelæggende skovbrande er blandt andet jaguarer, pumaer og ozelotter, som er et udbredt kattedyr i Syd- og Mellemamerika, samt får og lamaer.

Derudover er også mange mindre dyr blevet ramt af de dødbringende flammer, oplyser biologerne, der er ved at undersøge omfanget af brandenes ødelæggelser.

Herunder myreslugere, grævlinger, øgler, tapirer og forskellige typer af gnavere.

Brandene har ødelagt mere end fire millioner hektar siden august. Blandt andet et 100 hektar stort skovområde i Tucavaca reservatet i den østlige del af Santa Cruz.

- Skoven er fuldstændigt forkullet, og skaden er uoprettelig. Den vil aldrig kunne blive normal igen, siger Sandra Quiroga.

/ritzau/