To måneder efter bombeangreb viser en video, at Putin krydser broen til Krim: »Tror I virkelig, han var der?«

Broen blev i oktober ramt af en bilbombe og har siden været kraftigt beskadiget. Nu ser det ud til, at Ruslands præsident har været på besøg på stedet.

Ruslands præsident, Vladimir Putin, var blandt andet flankeret af landets vicepremierminister, Marat Khusnullin, da han mandag angivelig besøgte Kertj-broen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sputnik/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Flammer og en tyk, sort røgsøjle stod op fra Kertj-broen, da den gigantiske bro en tidlig oktobermorgen blev ramt af en bilbombe.

Broen, der forbinder det russiske fastland til Krim, bliver af mange set som symbolet på Ruslands annektering af halvøen, og angrebet var derfor også et hårdt slag for præsident Putin.

I dag, to måneder senere, ser det ud til, at Ruslands præsident har krydset Kertj-broen, i en tysk Mercedes.

Det skriver flere internationale medier, herunder CNN og The Guardian.

Anton Herasjtsjenko, rådgiver for den ukrainske indenrigsminister, har desuden delt en video fra de russiske myndigheder, der angivelig viser den russiske præsident krydse Kertj-broen.

Der florerer på de sociale medier spekulationer om videoens ægthed, som også Anton Herasjtsjenko betvivler:

»Tror I virkelig, han var der?« skriver han.

Broen blev kraftigt beskadiget af bomben, og Putin nedsatte efterfølgende en kommission, der skulle undersøge angrebet nærmere.

Han har beskyldt Ukraine, der ikke har taget ansvar for bilbomben, for at stå bag.

»Der er ingen tvivl. Dette er en terrorhandling, der har til formål at ødelægge afgørende vigtig civil infrastruktur,« sagde Putin i oktober.

Den 14. oktober annoncerede den russiske regering i Moskva, at man ville afslutte reparationerne af broen inden 1. juli 2023.

Kertj-broen er den eneste landfaste forbindelse mellem Krim og Rusland og er desuden en meget vigtig forbindelseslinje for det russiske militær. Det er nemlig den eneste direkte forbindelse mellem det russiske transportnetværk og Krim.

Broen er bygget af Rusland og er med sin længde på 18,1 kilometer den længste broforbindelse i Europa.