To kollegaer støtter sigtet pædagog i New York

Anklagemyndighedens sag skrumper, mener Jane H. Fisher-Byrialsen, der er forsvarsadvokat for den 22-årige Malthe Thomsen, som er sigtet for at have krænket børn i en skole i New York. Anklagerne har fået yderligere en måned til at finde beviser mod den danske pædagogstuderende.

Arkivfoto. Det er ikke kun kollegaer, som bakker den pædagogstuderende Malthe Thomsen op. Facebookgruppen »Støt Den Fængslede Pædagogstuderende i New York« har tidligere holdt demonstrationer i Danmark. Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Skipper
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det lysner måske for den 22-årige Malthe Thomsen, der er sigtet for at have krænket børn seksuelt på en skole i New York, hvor han har været i praktik henover foråret.

Torsdag var der atter retsmøde i sagen, og her fik anklagemyndigheden nok en måned til at forsøge at finde yderligere beviser, der kan retfærdiggøre at rejse en tiltale mod den 22-årige pædagogstuderende.

Ved samme lejlighed løftede anklagemyndigheden også lidt af sløret for den foreløbige efterforskning, der taler for Malthe Thomsens uskyld, mener hans forsvarsadvokat, Jane H. Fisher-Byrialsen.

»De har fundet ud af, at de to lærere, der var på samme stue, og som han var sammen med hver eneste time, aldrig har set noget, og tværtimod har de fortalt anklagerne, hvor dygtig han (Malthe Thomsen, red.) er, og at de aldrig har været vidne til noget af det, han er sigtet for,« siger Jane H. Fisher-Byrialsen.

Det kom også frem, at anklagemyndigheden har afhørt 13 børn, som Malte Thomsen har passet.

»12 af dem viser ikke nogen tegn på, at der skulle være foregået noget, mens et enkelt barn har givet en eller anden indikation på, at noget kunne være sket, men vi kan ikke få oplyst, hvad det er,« siger Jane H. Byrialsen.

Hun understreger dog, at anklagemyndigheden altid vil arbejde målrettet mod at påvise skyld i den slags sager.

»Det er lidt det, der er problemet her. Anklagerne søger altid skyld, og derfor vil de fortsætte med at forsøge at finde beviser, selvom alt peger imod,« siger forsvarsadvokaten.

Hun fortæller samtidig, at Malthe Thomsen fortsat ikke må forlade Manhattan, hvor han er i fodlænke, og at han ikke synes, »at det er en særlig sjov tilværelse«.